Fusion – en mellomting

Stadig klekkes nye bilklasser ut, og produsentene kappes om å bli æret som oppfinnere. Ford Fusion er i størrelse en mellomting mellom Fiesta og Focus.

Publisert
Sist oppdatert

Ford presenterte nye Fusion på Genevè-utstillingen. Det er allerede klart at bilen kommer til Norge i oktober.

Ikke alene

Målet for Ford er at små familier skal velge Fusion fremfor en småbil. Lengden er 402 centimeter, bredden 171 centimeter og høyden 150 centimeter. Med et bagasjerom på 337 liter blir det mer plass enn i en ren småbil. Mitsubishi Space Star har temmelig nøyaktig samme mål, det vil si at de begge ligger en liten størrelse under fleksibilklassen med Opel Zafira og Renault Scenic i spissen.

Tre motoralternativer

Det største bensinalternativet er en 1,6-liter på 100 hestekrefter som vi drar kjensel på fra Focus. Det kommer også en 1,4 liter på 80 hestekrefter, det vil si fem hestekrefter mer enn samme motoren yter når den sitter i Fiesta eller Focus.

68 hestekrefter yter dieselalternativet på 1,4 liter. Den slår begge bensinmotorene når det gjelder dreiemoment. Allerede ved 1.750 o/min disker denne nye common rail-dieselen opp med 160 Newtonmeter.

Litt offroad

Ford vil at Fusion skal gi et inntrykk som minner om biler i offroad-klassen, uten at Fusion blir utstyrt med firehjulstrekk. Høyere bakkeklaring skal sørge for at Fusion takler fartsdumper og fortauskanter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer