Futuristisk virkelighet

Renault vil presentere fremtidssudien Avantime under bilutstillingen i Geneve i mars. Med heltrukket glasstak, sportsseter til fire og fremtidens høyteknologi, skal den franske bilprodsenten gjøre et forsøk på å kapre andeler i luksusmarkedet.

Publisert

Avantime er futuristisk i sin form, men gir like fullt sterke indikasjoner på hvordan Renault sin toppmodell som skal lanseres til neste år, vil se ut. Avantime-studien som presenteres i mars, har store likhetstrekk med fremtidsstudien Vel Satis, som ble vist i fjor høst; både med tanke på design og tekniske løsninger.

Rommelig

Med en lengde på 464 centimeter er det ikke mye som skiller Avantime fra en hvilken som helst sedan eller stasjonsvogn. Den er imidlertid noe bredere enn en vanlig personbil, og i høyde strekker den seg like høyt som Mercedes A-klasse og Hyundai Atos. Dette gjør at Renault Avantime kan yte godt med plass til fire voksne; og alle får sitte i behagelige sportsseter. Luksus, plass og komfort skal også ha vært hovedmålene bak bilen.

Film og glass

I likhet med Vel Satis har Avantime et svært spesielt design: med rette linjer, et markert midjeskille og en stor, avrundet bakrute. Taket er laget av varmereflekterende glass, slik at man har muligheten til å nyte utsikten også oppover. Andre nytelses- og underholdningsmuligheter i Avantime inkluderer en DVD-spiller (digital video-disc) som er tilkoblet en skjerm som folder seg ut fra midten av dashbordet. Her kan fører og passasjerer få navigasjonshjelp, samt annen turistinformasjon. DVD-spilleren kan også kobles til innfelte skjermer i de fremre seteryggene, og benyttes av bakre passasjerer -- for eksempel til å se film!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer