Fyrverkeri fra Ford

Shelby fornekter seg ikke og her er muskelbilen basert på Mustang i nytt format.

Publisert
Sist oppdatert

Shelby kan man uten risiko benytte begrepet "legende" om. Fords Special Vehicle Team vet hva de gjør når de bruker hans navn som emblem på de råeste Mustang-versjonene.

SVT og Shelby

Det nevnte teamet, som altså er ansvarlig for de mer spesielle Ford-bilene, har bygget på erfaringen med utviklingen av GT500KR, basert på forrige generasjon Mustang, for å utvikle denne nye stoltheten; GT500 av år 2010-modell, som amerikanerne kaller den til tross for at den skal i salg om bare få uker. Vi biter oss merke i at kobraen som pryder grillen på Shelby GT500 denne gang har forsvunnet fra bilens navn.

540 hk

Som vanlig er det en superkraftig V8-motor som skal drive beistet fremover via bakhjulene. Maks effekt er 540 hestekrefter - nøyaktig hundre hester per liter slagvolum. Dreiemomentet er verdig en elefant: 694 newtonmeter. Tilleggskreftene er oppnådd ved å forsyne motoren med en kompressor.

Rask

Kreftene finner veien til hjulene via en sekstrinns manuell girkasse som har fått høyere utveksling på de to siste trinnene for å oppnå forbedrede forbrukstall, men lavere utveksling på bakdifferensialen for raskere akselerasjon. Denne er ikke oppgitt men burde krype under 4,5 sekunder fra 0 til 100.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.