Gærningene slår til igjen!

Frank M. Rinderknecht gir seg ikke! Her går bil, nytenkning og underholdning hånd i hånd inn i det nye året...

Publisert
Sist oppdatert

Dere som følger med på våre sider vil huske Rinspeeds fantastiske undervannsbil, sQuba, fra i fjor. Mange lesere nektet å tro det var sant, men bilen har faktisk vist seg navigeringsdyktig under vann.

Nytt tenkt. Alltid

Innovasjon, som det heter på neo-norsk, er et av stikkordene for å forstå Rinderknechts verden. Det som kan synes på overflaten som fjas og bajasseri er i virkeligheten noe av det som utgjør håpet for bilindustriens fremtid, nemlig fremsynt tenkning med utstillingsvindu. Det spektakulære går hos Rinspeed hånd i hånd med det (muligvis) nyttige. Det er ikke det at bilene kan kjøre både på og under vannet, eller at de kan kjøres fantastisk fort, som er hovedsaken. Det er hvordan det gjøres.

IChange

I tråd med tidsånden kommer Rinspeed til å presentere en el-drevet sportsbil på bilutstillingen i Genève i mars. Bilens navn er iChange og karosseriet endrer fasong etter hvor mange passasjerer man skal ha ombord. Bilen skal være drevet av en 177-hesters elektromotor.

Akkurat den bilen kommer vi tilbake til når det blir mulig å se den som noe mer enn en datagenerert skisse som den vi ser her. For øvrig er det noe skuffende fra Rinspeeds side å bare vise slike skisser - vi var blitt vant til mer konkrete prototyper. La oss håpe at ikke finansverdenens viderverdigheter har gjort livsvilkårene trangere også for herr Rinderknecht...

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.