Galloper: Koreansk Mitsubishi

De tre røde diamantene er byttet ut med en gallopperende hest, Mitsubishi byttet ut med Galloper og Pajero med Exceed. Så lar man et industriselskap i Hyundai-gruppen bygge bilen, og vips så har man stablet et nytt bilmerke på bena.

Galloper Exceed blir å finne hos forhandlerne i månedskifter oktober/november. Bilen er bygd på lisens fra Mitsubishi, noe den bærer preg av.
Klikk her for større bilde
Galloper Exceed blir å finne hos forhandlerne i månedskifter oktober/november. Bilen er bygd på lisens fra Mitsubishi, noe den bærer preg av.
Klikk her for større bilde Vis mer
Publisert

Galloper Exceed er ikke noe annet enn en litt annerledes Pajero. Motoren og teknikken er nemlig den samme. Men selv om Mitsubishi står som donator av teknikken, har ikke Galloper fått frie tøyler.

Forskjellig karosseri

Karosseriet er nemlig ikke det samme som sitter på dagens Pajero. Noe som er forståelig nok, med tanke på at bilen skal selges side om side med det japanske bilmerket og det til en billigere penge. Galloper skal selges via Mitsubshis forhandlernett i Norge, og importøren Trans Motor er et heleiet datterselskap av den norske Mitsubishi-importøren. Derfor er karosseriet av en eldre Pajero årgang. Setter man en Exceed ved siden av en ny Pajero virker den derfor litt gammel og umoderne.

Interiøret er heller ikke det samme som i storebroren, også her har man hentet frem et gammelt dashbord som man har modifisert for Exceed.

Billig

Som med alle koreanske biler blir det viktigste våpenet i kampen om kundene prisen. Importøren av Galloper, Trans Motor AS, hevder at Exceed skal ligge 20 - 30 prosent lavere i pris enn "de viktigste konkurrentene". Varebilsutgaven er priset fra 219.400 kroner, mens personbilen begynner på 387.400 kroner. På grunnmodellen er det standard med blokkeringsfrie bremser og kollisjonspute på førersiden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer