Førerløse biler

- Galskap å kjøpe noe annet enn Tesla

Skal lansere førerløse biler i 2020.

FØRERLØSE BILER: Tesla-topp Elon Musk la frem ambisiøse planer under et arrangement natt til i dag. Bildet er fra et arrangement i mars. Foto: John Raoux/AP
FØRERLØSE BILER: Tesla-topp Elon Musk la frem ambisiøse planer under et arrangement natt til i dag. Bildet er fra et arrangement i mars. Foto: John Raoux/AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Under et arrangement for investorene natt til i dag, annonserte Teslas Elon Musk flere spennende planer rundt førerløse biler. Den aller største nyheten var robotdrosjer, også kalt «Robotaxi», som skal gjøre elbilprodusenten til en ordentlig konkurrent til taxinæringen, men også persontransporttjenester som Uber og Lyft.

Musk avslørte at Tesla har et nytt brikkesett som skal drive det han omtaler som skal gi bilene «Full Self-Driving»-kapabilitet, det vil si selvkjøring på nivå 5 der bilene kjører helt av seg selv uten innblanding fra et menneske. Brikken produseres av Samsung, og er ifølge Tesla-sjefen «den beste brikken i verden ... objektivt sett».

Elbilprodusenten anslår at de når nivå 5 i midten av neste år, og at sjåførene ikke lenger er avhengige av å følge med på veien når bilen er i fart. Dette er riktig nok noe som å godkjennes av myndighetene i hvert land før det blir tilgjengelig for Tesla-eierne.

- Galskap å kjøpe noe annet enn Tesla

Planen er å rulle ut selvkjørende drosjer i deler av USA i løpet av 2020. Tesla-eiere kan også legge til deres elbiler til «Tesla-nettverket» og kan dermed tjene penger på bilen når de ikke benytter den selv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer