Gammel Alfa Romeo får avløsning

Alfa Romeo er på offensiven for tiden, og hvis våre samarbeidspartnere i Automedia får rett, er Alfa Spider blant modellene som i løpet av året avløses av en ny modell.

Publisert
Sist oppdatert

Det vært langt mellom Alfa Romeos nybillanseringer de siste årene. Siden 147 ble lansert i 2000, har Alfa Romeo kun introdusert to nye modeller - GT og Sportwagon. Sistnevnte er stasjonsvognutgaven av den aldrende 156 og ble i likhet med GT lansert i 2003. I fjor kom riktignok Crosswagon, men fordi denne er en modifisert og firehjulsdrevet utgave av Sportwagon, kan det diskuteres om den skal ha status som en selvstendig modell.

Først 159, så Brera

Fra og med i år skal imidlertid opprustningen av Alfa-stallen forseres kraftig. Først kommer den vakre 156-avløseren 159, som sannsynligvis vil bli introdusert på sensommeren. Nærmere jul følger Brera, som skal erstatte den eldgamle GTV. GTV så faktisk dagens lys så langt tilbake som i 1994 og selv om bilen fikk en ansiktsløfting i 2003, er bilen blant de eldste modellene på markedet.

Nytt navn: GTC

Alfa-kjennere vil vite at Alfa Romeo Spider har en identisk historie. Denne GTV-baserte kabrioleten har nemlig også en historie som strekker seg helt tilbake til 1994. Men nå hevder Automedia at det snart er slutt også for Spider. Automedia har nemlig fotografert en toppløs bil som åpenbart må være Spiders etterfølger. Automedia regner med at bilen vil få navnet GTC, og at også denne modellen faktisk vil bli introdusert i løpet av inneværende år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.