Gammel bil? Sjekk dette!

Nå endres denne.

ENDRING: Bensinkvaliteten endres i løpet av året. Foto: Shutterstock/NTB
ENDRING: Bensinkvaliteten endres i løpet av året. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I løpet av året innføres en ny bensinkvalitet her til lands. Den nye heter E10 og inneholder opptil ti prosent bioetanol.

- Dette blir det nye hovedproduktet for bensin, opplyser Drivkraft Norge (tidligere Norsk Petroleumsinstitutt) på sine nettsider.

- Økt innblanding av etanol i bensinen er en av flere måter å gjøre drivstoffet mer fornybart på. I Norge inneholder både bensin og diesel ulike former for fornybare komponenter, også kalt biodrivstoff. Økt bruk av biodrivstoff er med på viktige og nødvendige reduksjoner av klimagassutslipp fra den norske veitrafikken, forklares det.

Hittil har 16 europeiske land, deriblant Sverige, Danmark og Finland, allerede innført E10 som sitt bensinhovedprodukt.

Alle bensinbiler fra 2011 eller nyere, kan kjøre på E10-bensin, men har du en eldre bil som ikke er godkjent for dette, må du fylle alternativer.

Spesielt gummideler i eldre kjøretøy er utsatt for det økte etanolinnholdet,

- Gjentatte feilfyllinger kan i verste fall ødelegge deler av motoren, som pakninger, slanger eller tilsvarende deler. Hvis bilen din er blant de få som ikke kan tanke E10, må man fortsette å fylle produkter merket E5. Dagens 98-oktan vil for eksempel være merket med E5 på pumpene, forklarte administrerende direktør i Drivkraft Norge til Svelviksposten nylig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer