Gammelt nytt skremmer Rover-kunder

I en stor artikkel i siste nummer av det populære britiske bilmagasinet "Car" listes det opp en lang rekke feil og mangler på Rovers siste modell Freelander. Ingen fare, sier importøren -- BMW Norge.

Gammelt nytt skremmer Rover-kunder
Publisert

I alt nevnes 134 feil og mangler som skal være rapportert på Land Rover Freelander. Og kilden for informasjonen er en anonym Rover-kilde som det britiske bilmagasinet hadde et møte med i kjelleren på et parkeringshus i London. Mye hysj-hysj og dokumentasjon til tross; disse feilene finnes ikke på biler solgt i Norge, sier Land Rover-importøren BMW Norge.

Blant feilene som nevnes er:

Full stans i 4WD-systemetVannlekkasjer fra vinduer og dørerOljelekkasjer fra gear/transmisjonFeilfungerende HDC-system (Hill Descent Control)For mykt chassis

Men viruset har altså ikke kommet til Norge, i følge Rover-ansvarlig Marius Hayler hos importøren BMW Norge.

-- Vi har sjekket chassisnummer på bilene det ble rapportert feil på i England, og samtlige av disse er produsert før det ble levert biler til Norge, forteller Hayler. Og at det er feil på biler i tidlig produksjon er heller ikke uvanlig. I artikkelen i "Car" blir det også pekt på at mange av feilene er knyttet til bilens transmisjon, og at denne feilen skyldes dårlig kvalitet på komponenter fra en underleverandør.

En kontrollrunde hos importør og forhandlere tyder heller ikke på at det er særlig mange feil på biler levert i Norge, snarere tvert imot.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.