Ganske rimelig familieløsning

Ford gjør dette på sin måte, og sikter mer mot kjøreglede enn mot kundefrieri...

Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NB: Prisliste nederst i artikkelen.

PROVENCE/CÔTE D'AZUR (DinSide Motor): Ford C-Max ble lansert i 2003. Den tilhører en nisjekategori innen C-segmentet eller kompakt-klassen, og karakteriseres ved at de er mer høyreiste og har bedre plassutnyttelse. Her finner vi som mest opplagte konkurrent VW Golf Plus, men de senere årene har mer SUV-aktige alternativer som Nissan Qashqai og Peugeot 3008 gjort sitt inntog med en høy grad av suksess.

To varianter...

Nykommeren fra Ford, annen generasjon C-Max, entrer altså et segment som har blitt mer populært. Nytt for denne utgaven er at den kommer i to varianter: Den ene har samme konfigurasjon som forgjengeren, mens den andre versjonen er lengre, kommer som syvseter (eller mer en 6+1-variant), og er utstyrt med skyvedører. Slik sett har den mest til felles med Mazda 5, men vi regner også som konkurrenter Toyota Verso, Opel Zafira, Citroën Grand C4-Picasso, Peugeot 5008 og Renault Grand Scénic. Og sist, men ikke minst: Klasselederen - i det minste i antall solgte enheter, VW Touran.

...for ulike behov

I rene tall er C-Max 438 centimeter lang, 183 centimeter bred og 163 centimeter høy. Grand C-Max er 452 centimeter lang, 183 centimeter bred og 168 centimeter høy. Den er også jevnt over cirka 100 kilo tyngre. Sistnevnte ser ikke så veldig mye større ut, men det er delvis en optisk illusjon grunnet tilleggshøyden som gir mer tilsvarende proporsjoner. Denne høyden pluss en akselavstand på 279 centimeter mot lillebrorens 265, gir selvsagt betydelig bedre plassforhold innvendig, noe som har gjort det mulig å sette inn en tredje seterad. Mens C-Max stort sett kan betraktes som en høyere og mer romslig versjon av nye Focus, er Grand C-Max et medlem av fleksibilsegmentet som nevnt ovenfor. I likhet med Mazda 5 har den smarte "midtgang"-løsningen for tilgang til tredje seterad ved at det midtre setet i annen seterad kan vippes til siden. Og, selvfølgelig, den praktiske løsningen med skyvedører.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer