Lang rekkevidde

Går langt - uten moms

Lang rekkevidde forbindes ofte med svært dyre elbiler. Men det finne mange under den magiske momsgrensen som går over 50 mil.

REVOLUSJON: På et par år har det vært en revolusjon i elbilenes rekkevidde. I dag finnes det 40-50 modeller å velge mellom som klarer mer enn 50 mil. Vi har plukket ut de som koster under 500 000 kroner. Foto: Rune Korsvoll
REVOLUSJON: På et par år har det vært en revolusjon i elbilenes rekkevidde. I dag finnes det 40-50 modeller å velge mellom som klarer mer enn 50 mil. Vi har plukket ut de som koster under 500 000 kroner. Foto: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert

I løpet av de to-tre siste årene har det vært en enorm utvikling i rekkevidden til nye elbiler. Det er ikke lenge siden 40 mil var ansett som svært bra. Nå kan du kjøpe en Mercedes EQS som skal klare 78 mil, ifølge offisielle WLTP-tall. I løpet av året kommer Lucid Air til Norge. Den blir en ny rekkeviddevinner med hele 86 mil rekkevidde.

Ingen av disse har en pris som passer folk flest. Fortsatt er det de aller dyreste bilene som kan skryte av den lengste rekkevidden.

Magisk grense 50 mil

For mange norske bilkjøpere er nå 50 mil en magisk grense. Det er minst 40 modeller i Norge som har passert denne grensen. Men de fleste er altså relativt dyre. Halv moms på prisen over 500 000 kroner og vektavgift fra nyttår, har bidratt til en solid økning i prisene på en del modeller.

Vi har plukket ut biler som koster under 500 000 kroner – altså under den magiske grensen for moms – som skal klare å kjøre minst 50 mil.

Det er til sammen åtte bilmodeller.

Tesla vinner

Helt på toppen finner vi Tesla Model 3 med stort batteri, firehjulstrekk og en rekkevidde på 60 mil. Prisen starter på rundt 491 000 kroner. Deretter kommer kinesiske Nio ET5, med 58 mil rekkevidde og pris fra 431 250 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.