Elbil

Går sju mil ekstra

Det høres nesten utrolig ut, men dette sikkerhetsbeltet kan gi elbilen opptil seks-sju mil ekstra rekkevidde.

KAMERA-BEVIS: Sikkerhetsbeltet blir varmt på to minutter. Såkalte kontaktvarmere som oppvarmede ratt (strømforbruk ca. 50 watt), setevarmere (100 watt) og det oppvarmede sikkerhetsbeltet (70 watt) sparer mye strøm. Foto: ZF
KAMERA-BEVIS: Sikkerhetsbeltet blir varmt på to minutter. Såkalte kontaktvarmere som oppvarmede ratt (strømforbruk ca. 50 watt), setevarmere (100 watt) og det oppvarmede sikkerhetsbeltet (70 watt) sparer mye strøm. Foto: ZF Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På kalde vinterdager er det et velkjent problem at rekkevidda på elbiler synker kraftig. Bruk av varmeapparatet er en av årsakene. Da er gode råd dyre for å få komfortabel varme i kupeen. Å bruke den elektriske setevarmeren i stedet for å kjøre varmeapparatet for fullt over lengre tid, er et kjent triks for å redusere tapet av rekkevidde.

Nå har den store produsenten av bilutstyr, ZF, utviklet et oppvarmet sikkerhetsbelte som kan gi kraftig reduksjon i strømforbruket og dermed ekstra rekkevidde på en kald vinterdag. Ifølge produsenten kan dette gi så mye som 15 prosent kutt i forbruket, sammenliknet med om du bruker bilens vanlige varmeapparat.

Det vil si at elbilen kan få en tilsvarende ekstra rekkevidde. En elbil som i utgangspunktet har en rekkevidde på 50 mil, kan dermed kjøre sju mil lenger. En bil med 40 mils rekkevidde, kan kjøre seks mil lenger, dersom ZFs tester viser seg å holde under vanlig vinterkjøring.

ØKER REKKEVIDDEN: PÅ en kald vinterdag kan dette beltet gi så mye som 15 prosent lengre rekkevidde. Det kan bety opp til eks-sju mil for enkelte biler. Foto: ZF
ØKER REKKEVIDDEN: PÅ en kald vinterdag kan dette beltet gi så mye som 15 prosent lengre rekkevidde. Det kan bety opp til eks-sju mil for enkelte biler. Foto: ZF Vis mer

Effektiv varme

- I en kald bil kan klimaanlegget bruke så mye som fem til seks kilowattimer før temperaturen er behagelig for passasjerene, forklarer Björn Kräft, leder for utvikling av sikkerhetsbelter hos ZF.

- Mens kjøretøy med forbrenningsmotor også bruker motorens spillvarme til dette formålet, kommer oppvarmingsenergien i e-biler bare fra batteriet – og går derfor på bekostning av rekkevidda.

Sikkerhetsbelte som varmer

Hemmeligheten bak denne oppfinnelsen er tynne metalltråder som er vevet inn i beltene. I løpet av bare to minutter, er temperaturen i beltene økt fra minus fem til pluss 40 grader. Sammen med varmesetene som varmer deg opp bakfra, gir disse sikkerhetsbeltene en mer effektiv oppvarming av kroppen forfra enn om du hadde brukt bilens varmeapparat.

HEMMELIGHETEN: Tynne metalltråder er vevet inn i beltene. Den direkte varmen fra beltene er mye mer effektiv enn varmen fra bilens varmeapparat. Foto: ZF
HEMMELIGHETEN: Tynne metalltråder er vevet inn i beltene. Den direkte varmen fra beltene er mye mer effektiv enn varmen fra bilens varmeapparat. Foto: ZF Vis mer

Prinsippet er det samme som for et oppvarmet ratt; Varmetrådene i rattet varmer opp hendene mye raskere enn bilens varmeapparat klarer.

Kommer om to år

For passasjerene i bilen er det ingen forskjell i hvordan sikkerhetsbeltet brukes. Du klikker det på som vanlig. I tillegg gir det akkurat den samme beskyttelsen i kollisjoner som de tradisjonelle beltene, ifølge ZF.

Det skal heller ikke være noen forskjell i hvordan beltene installeres i bilen. Dermed kan de enkelt tas i bruk i serieproduksjon. ZF opplyser at de nå er i samtaler med flere bilprodusenter som har interesse for dette produktet. De tror vi vil se oppvarmede sikkerhetsbelter i serieproduserte biler allerede om et par år.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer