Gassdrevne Volvomodeller

Volvo kommer nå med såkalte bi-fuel motorer i alle sine modeller. Men i Norge må vi vente.

Publisert

Bi-fuel motorene til Volvo bruker gass og bensin – hvorav gass er hovedkraftkilden: Bensintanken kobles inn når det er slutt på gassen. Det finnes flere former for gass, og den største av Bi-fuel motorene til Volvo kan bruke flere former av dette drivstoffet: naturgass/biogass eller LPG. Gass har flere fordeler i forhold til bensin, blant annet slipper det ut en god del mindre CO2, pluss at det er billigere.

To motorer

Volvo presenterer to motorer: en 2,4-liters, femsylindret Bi-fuel motor for S80 og V70, og en 1,8-liter for V40 og S40. 2,4-literen kan kjøres med enten LPG eller med naturgass eller biogass. Denne yter 140 hestekrefter, uansett hvorvidt det er bensinen eller gassen som driver motoren. Den minste motoren, 1,8-literen, kan kun kjøres på LPG, og denne yter 116 hestekrefter uansett drivstoff.

LPG, naturgass og biogass: Hva er forskjellen

Hva er så forskjellen på LPG, naturgass og biogass? For oss nordboere er det en vesentlig forskjell: De bensinstasjonene som faktisk selger dette alternative drivstoffet, distribuerer LPG. Det er også dette som er mest utbredt dersom vi ser på hele Europa: Rundt 3.000 tankstasjoner selger LPG, mot 600 som selger naturgass.Naturgass og biogass er metan. Denne gassen kan enten utvinnes fra jorda i form av naturgass, eller man kan produsere det fra organiske materialer og få biogass. Naturgass produserer 20 prosent mindre CO2 enn bensin eller diesel, og biogass produserer faktisk ingen CO2 i det hele tatt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer