Gedigen bilfest i Oslo

I år igjen ble dette en suksess og bilfolket strålte om kapp med solen.

En ekte Ferrari 458 Italia på plass i Norge - i solskinn! Foto: Karoline Brubæk
En ekte Ferrari 458 Italia på plass i Norge - i solskinn! Foto: Karoline Brubæk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norge anses generelt - og med rette - som et lite bilinteressert land. Folk flest, i motsetning til i land som Tyskland og Italia (som produserer biler selv), har kun interesse av det praktiske ved transportmidlet - og selvsagt de høye kostnadene. Men det finnes anledninger hvor den delen av befolkningen som interesserer seg for Bilen med stor B viser at man også her på berget kan slå på stortromma. Og denne søndagen i mai er Øvrevoll galoppbane åsted for en fantastisk utfoldelse av pur automobil entusiasme.

Sportsvognenes vårmønstring

I Norge gjør entusiastene mye av seg når det gjelder. Norsk Sportsvogn Klubb (ja, særskrivingen er akkurat her godkjent), organiserer den andre søndagen i mai sin vårmønstring og det er et av de beste eksemplene på ovennevnte fenomen. Og det er ikke med lav profil - eller lavt lydnivå - sportsbilentusiastene legger sitt beslag på banen ved Sherryhaugen kafé.

Fra alle kanter

Det er sportsvogner som gjelder og amcar-entusiaster vil finne noen av de virkelige muskelbilene på plass - Mustang, Corvette, Challenger... De anglofile kan gasse seg i Aston Martin, Lotus, MG, Bentley og Jaguar mens tilhengere av italienske ikoner vil beundre Ferrari, Lamborghini, Maserati og Alfa Romeo. I det hele tatt var det meste av det som finnes av kjente sportsbilmerker til stede. En Porsche-kortesje imponerte, BMW-modeller fra både 50- og 70-tallet glimret med sitt nærvær og Mercedes stilte både i klassisk og mer moderne sports-utgave. (Les her om vår prøvekjøring av helt ferske Mercedes SLS AMG).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer