Generasjon X

Den nye bilen fra Honda er fortsatt en konseptbil når den vises frem i Detroit neste måned. Men allerede om et par år kan bilen rulle ut på vegen.

Torsdag tok Honda bladet fra munnen og slapp nyheten om en helt ny konseptbil – Model X.

Hvilket konsept?

Model X ble for første gang påtenkt i San Diego for to år siden. Hondas utviklere hadde da et heller vagt begrep om hvordan sluttresultatet skulle bli. Navnet Modell X var i så måte ikke helt upassende.

Men en ting var klart: Honda ønsket å konstruere en bli for en bestemt kategori, og denne kategorien het ”unge menn”. Og unge menn ønsker seg, i følge produsenten, både robusthet og komfort.

Resultatet, som etter hvert materialiserte seg i form av Model X, er ikke like enkelt å kategorisere som kjøpegruppen. Vel, Model X er og forblir en SUV. Likevel lover Honda oss noe mer: Nyskapningen skal også ha pickupens funksjonalitet og flerbruksbilens komfort.

Mange runder i ringen

Model X var imidlertid ikke skapt i en håndvenning. Fra første utkast lå på bordet har tegningene gått mange runder blant forskjellige forståsegpåere. Reaksjonene har til dels vært sterke, og Honda har måtte finne seg i å ta frem viskelær og blyant gang på gang.

Bildene DinSide i dag presenterer viser imidlertid det siste utkastet av konseptbilen. Det er i denne drakten den vil bli avduket på bilmessen i Detroit i neste måned. Selv om mange detaljer gjenstår vil bilen da trolig være konfigurert som en fire- eller femseter. Interiøret skal være ekstremt fleksibelt, med seter som kan rulles vekk – en detalj vi i dag blant annet finner på Chrysler PT Cruiser. Størrelsen på bagasjerommet vil da bli så stort at du kan laste inn et surfebrett på ti fot, og likevel få lukket bakdøren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer