Genialt barnesete

Volkswagen Passat-kunder tilbys en meget interessant, integrert barneseteløsning.

Volkswagens integrerte barnesete. Foto: Colorbox
Volkswagens integrerte barnesete. Foto: Colorbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Et av hovedproblemene knyttet til barneseter, er feilmontering. Ifølge Volkswagen har en europeisk studie faktisk konkludert med at mer enn halvparten av alle barneseter monteres eller brukes på en gal måte.

Vi vil anta at feilmonteringsproblematikken først og fremst gjelder barneseter beregnet for de aller minste (0-15 kg). Disse, spesielt de bakovervendte modellene, er ofte svært kompliserte å feste. Men også enkelte beltestoler - barneseter beregnet på barn mellom 15 og 36 kilo - bærer i seg en risiko for gal montering og bruk.

Mange tilbyr integrerte løsninger

Dette er blant årsakene til at mange bilprodusenter lenge har tilbudt integrerte barneseteløsninger for de større barna (15-36 kg, under 135 cm)(integrerte løsninger for de minste finnes foreløpig ikke). Disse består vanligvis i at en liten sittepute ligger integrert i sitteputene på de to ytterste seteplassene. Ved å trykke på en knapp eller lignende, spretter den lille puten opp. Noen bilprodusenter har laget løsninger som gir eieren mulighet for å velge mellom to ulike høyder.

Fordelen med disse løsningene er først og fremst at barnet får en høyere sitteposisjon, noe som i neste omgang betyr at setebeltet i mindre grad blir liggende an mot barnets hals. En annen positiv bieffekt er selvsagt at barnet får bedre utsyn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer