Mercedes-Benz C 300 de

Genève: Mercedes satser på diesel i fornyet C-klasse

Mot slutten for bensinhybriden C 350 e: Med en kommende C 300 de, skal hybridkundene få betydelig lengre rekkevidde og bedre drivstofføkonomi.

Video: C-klasse hybriddieselVis merVis mer Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er allerede gått fire år siden Mercedes-Benz lanserte dagens C-klasse, mellomklassemodellen som etterhvert er blitt noe av en hjørnesten i modellspekteret til premium-produsenten fra Stuttgart. Den imponerte oss under første prøvekjøring med måten den integrerte luksus-elementer fra toppklassen i et mer anvendelig format.

Den er da også Mercedes-modellen som selger best av alle i verden. Nå kommer den i en oppgradert og lett ansiktsløftet utgave, som vises på bilutstillingen i Genève.

Ut med bensin, inn med diesel!

Den mest solgte versjonen av C-klasse her til lands har vært den ladbare hybriden helt siden denne kom på markedet. Takket være avgiftsfordelene, har den kraftfulle, men på papiret svært drivstoffgjerrige C 350 e tilbudt mye ytelser for pengene.

Som vi ser i videoen over, forberedes nå - kanskje overraskende for mange - en overgang til ren dieselteknologi med elektrifisering, som synliggjøres med C 300 de-førproduksjonsbilen vi ser på messestanden.

Dieselmotoren er den nyeste fra Mercedes, en firesylindret OM 654-motor på 1.951 kubikkcentimeter, som yter 194 hestekrefter, og 400 newtonmeter i mellomregisteret.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer