Helt ny Toyota Auris

Genève: Offensiv fra Toyota

Toyota gir seg ikke - i Genève viser de nå en ny generasjon av det som er deres spesialitet, hybridbilen. Det er Auris nummer tre som nettopp er avduket på den internasjonale bilmessen.

NY GIV: Espen Olsen (bildet), er informasjonssjef i Toyota Norge. Han satser på at nye Toyota Auris, som gir kundene valget mellom to forskjellige hybride drivlinjer, vil styrke merket i den beinharde konkurransen i C-segmentet. Foto: Jamieson Pothecary
NY GIV: Espen Olsen (bildet), er informasjonssjef i Toyota Norge. Han satser på at nye Toyota Auris, som gir kundene valget mellom to forskjellige hybride drivlinjer, vil styrke merket i den beinharde konkurransen i C-segmentet. Foto: Jamieson Pothecary Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

​Video:

Kompaktklassen eller C-segmentet selger fortsatt bra i Norge selv om SUV-ene har overtatt som favoritt-bilklassen.

I 2017 utgjorde de henholdsvis 37 og 23 prosent av det totale bilsalget, altså til sammen halvparten av alle registrerte biler. At den såkalte Golf-klassen har beholdt en sterk posisjon skyldes for en stor del elbilene, med e-Golf som suveren markedsleder i 2017.

Toyota har likevel klart å holde fortet med sin utgående Auris og kom på tredje plass i segmentet i fjor, bare såvidt slått av utgående Nissan Leaf på andreplassen.

Det var i 2010 første generasjon Auris kom med hybrid drivlinje første gang for å supplere Prius og gjøre hybriden til noe mer mainstream. Generasjon to, lansert i 2012, førte hybrid-drivlinjen til nye høyder og fikk en ekstra boost da den også kom som stasjonsvogn.

Den nye Auris tar konseptet videre og tilbyr denne gangen valget mellom to hybriddrivlinjer, den ene med 1,8-liters bensinmotor og 122 hestekrefter og den kraftigere med 2,0-liter og 180 hestekrefter. Sistnevnte er et helt nytt hybridsystem som plasserer seg mellom basis-motoriseringen fra Prius og C-HR og den 2,5-litersbaserte i RAV4 hybrid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer