Gigantisk koalisjon for selvkjørende biler

Ingen vits i å late som om det ikke vil skje: Selvkjørende biler er en del av fremtiden.

AUTOPILOT VIL REDDE BILISMEN: Det tror flere og flere bilprodusenter - men også andre som har persontransporttjenester som geskjeft. Bildelingstjenester, IKT-selskaper og bilprodusenter har et felles mål og samarbeider derfor stadig tettere. Foto: Rinspeed
AUTOPILOT VIL REDDE BILISMEN: Det tror flere og flere bilprodusenter - men også andre som har persontransporttjenester som geskjeft. Bildelingstjenester, IKT-selskaper og bilprodusenter har et felles mål og samarbeider derfor stadig tettere. Foto: Rinspeed Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selvkjørende biler vil få ned ulykkestallene. Det vil Volvo, Ford, Uber og Google sammen overbevise myndigheter og publikum om.

Self-Driving Coalition for Safer Streets heter storkoalisjonen de har gått sammen om å danne, og det er særlig de amerikanske myndighetene de tar sikte på å påvirke.

Det er blodig alvor

De store bilprodusentene - og andre teknologiske aktører - har ikke begitt seg inn på utviklingen av autopilot-funksjoner for biler for moro skyld.

Teknologien er for en stor del på plass i dag, som Tesla har vært tidlig ute med å tilgjengeliggjøre for sine kunder, selv om både Volvo og Mercedes-Benz ligger foran i løypa når det gjelder fungerende prototyper - foruten Google, som på sin side opererer med en slags førerløs autopod.

Allerede i mai 2014 opplevde vi Volvo på autopilot i trafikken i Göteborg.

I november samme år tok Mercedes-Benz oss enda litt lenger fremvover i bytrafikk i Silicon Valley, California.

Det som gjenstår for å få det hele på plass, er naturlig nok det vanskeligste av alt, nemlig å få bilindustrien og myndighetene til å samarbeide slik at infrastruktur og det juridiske rammeverket faktisk gjør det mulig å la selvkjørende biler bli solgt til menigmann.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer