Gigantsamling tvangsselges

Verdens største samling av sjeldne Land Rovere selges nå fra Sandnes.

Foto: Krister Solstad og Namsfogden i Sandnes
Foto: Krister Solstad og Namsfogden i Sandnes Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I disse dager pågår det en hendelse i Sandnes som går inn i historiebøkene hva Land Rover angår. Gjennom mange år har en entusiast samlet et særdeles stort antall biler, og veldig mange av de er av sjelden karakter. De beste eksemplarene har han lagret inne, men etter hvert har samlingen vokst ut av sine proporsjoner, og den stadige tilførselen av biler har havnet ute. Ikke alle har vært like begeistret over samlingen, og eieren skal ha fått god tid på seg til å rydde opp området.

Til fjells med Land Rover

Oppkjøpere tok alt

Eieren av bilene har gjort en formidabel jobb, og lagt ned store mengder penger i så skaffe seg bilene. Nå har Namsfogden måttet ta affære, og bilene er beslaglagt og tvangssolgt. Til å begynne med ble det lagt planer om en auksjon på området i morgen, lørdag 4.desember, men to oppkjøpere kom fra Land Rovers moderland, England, og fikk kjøpt hele partiet på rot. Halvparten av bilene tar de med seg hjem til England, og resten selges ut fra Sandnes til de som betaler prisen. I dag, fredag, er mange av bilene allerede solgt, men det er fortsatt godbiter igjen.

Deres siste skudd på stammen

Se den utrolige samlingen:

Her kan du se tre videoer fra området

Populære objekter

Entusiastiske krefter i Land Rover miljøet har hele tiden kjent til samlingen, men ikke alle har vært like glade for behandlingen bilene har fått ved å stå ute og ruste i Sandnes. - Selv om de så skulle havne i England, så får de det bedre nå, forteller en av dem. Enkelte av bilene var nær strøkne når de kom hit, men se nå, forteller en annen. Så populære er enkelte av bilene at to av de faktisk ble stjålet før salget fant sted. Heldigvis ble de funnet igjen på en gård, etter tips, ikke langt fra der de ble hentet.

40 år, og like blid.

Sjeldne varer

Foto: Krister Solstad og Namsfogden i Sandnes
Foto: Krister Solstad og Namsfogden i Sandnes Vis mer

Selve samlingen består blant annet av kjøretøy som det finnes færre av en de fleste av oss har fingere på en hånd. Noen av bilene representerer også en verdi som fåtallet av oss har mulighet til å legge i en entusiastbil. Faktisk mer enn mange av oss har bil for i det hele tatt. Før salget fant sted ble det talt opp 97 biler som Namsfogden måtte overdra. I skrivende stund har den nye eieren allerede solgt 27 biler fra samlingen. I Land Rover miljøet har hendelsen fått stor oppmerksomhet, og i morgen er det ventet entusiaster fra hele Europa for enten å hente eller se på samlingen. Noe tilsvarende vil antagelig aldri mer skje i vår levetid. Det snakkes tross alt om at dette kan være verdens største samling av sjeldne Land Rovere, uavhengig av tilstand. Forhåpentligvis får de beste et nytt og bedre liv i nye hender.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer