Gir piggdekk-utsettelse

Den nye fristen vil gjelde hele landet.

UTVIDET FRIST: Nå har nordmenn ut april på å legge om fra piggdekk til sommerdekk. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX 
NB! Modellklarert
UTVIDET FRIST: Nå har nordmenn ut april på å legge om fra piggdekk til sommerdekk. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX NB! Modellklarert Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Statens vegvesen bekrefter i dag at de utvider fristen for bytte om fra piggdekk til sommerdekk, som opprinnelig er første mandag etter 2. påskedag i Sør-Norge. I Nord-Norge er den opprinnelige fristen 1. mai.

- Vi oppfordrer folk så skifte ut piggdekkene så raskt som mulig. Men ser samtidig mange praktiske utfordringer i disse coronatidene. Som karantene og verksteder og dekkhotell som er stengt eller har redusert kapasitet, sier Ingrid Heggebø Lutnæs i Statens vegvesen, i en pressemelding.

Unntaket gjør at norske bilister har ut april på å skifte fra pigg- til sommerdekk, og det gjelder likt for både Sør- og Nord-Norge. Ny frist for hele landet er dermed 1. mai.

Vegvesenet bekrefter at det har vært en vanskelig vurdering.

– Det er uheldig å ha kjøretøy med piggdekk på veiene lenger enn nødvendig. Kombinasjonen av piggdekk, tørre veier, varmt vær og god kjørefart gir mye svevestøv. Vi ber om at de som har muligheten til å skifte så raskt som mulig gjør det for å minske andre miljøulemper og ikke vente så lenge som mulig, sier Lutnæs i meldingen.

Vegvesenet legger til at de følger med på målinger av luftkvaliteten og er klar til å sette inn ekstra feiing og vasking av veiene ved behov.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer