Elektrisk pickup

Gir strøm til huset ditt i tre dager

Etter at Tesla lanserte sin elektriske Cybertruck, kommer andre etter. Verdens mest solgte pickup, Ford F-150, blir nå en smart elbil.

KAN LEVERE STRØM: Ford F-150 Lightning lader ikke bare raskt, den kan også levere nødstrøm til huset ditt når strømnettet er nede. Foto: Ford
KAN LEVERE STRØM: Ford F-150 Lightning lader ikke bare raskt, den kan også levere nødstrøm til huset ditt når strømnettet er nede. Foto: Ford Vis mer
Publisert

Ford F-serie med store pickuper har vært i salg helt siden 1948. I mange år har den vært den mest solgte bilen i USA, med salgstall rundt en million i året. Store og sterke bensinmotorer har vært kjennemerket, men nå kommer F-150 som ren elektrisk pickup. Lightning, som den skal hete, blir sterkere og smartere enn noen tidligere pickup-er, lover Ford.

De første bilene ruller ut av Rouge-fabrikken utenfor Detroit, den samme fabrikken der Henry Ford bygget berømte T-Ford på starten av 1900-tallet, allerede neste år. I første omgang er bilen beregnet på det amerikanske markedet.

Sterkeste noen gang

- Med en motor på 563 hester, over 1000 newtonmeter dreiemoment og 0-100 km/t på 4,5 sekunder, blir F-150 Lightning sterkere og raskere enn noen annen pickup vi har bygget, forteller Ford-sjef Jim Farley. Han forsikrer at den også er en solid og tøff bruksbil på samme måte som de andre pickup-ene i F-serie.

Lightning får firehjulstrekk som standard, den tar 900 kilo nyttelast og trekker henger på 4500 kilo. Undersiden av bilen er forsterket med metallplater for å beskytte batteri, motor og drivverk under kjøring i tøft terreng.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer