Kilometerstand ikke lenger åpen informasjon

Gjemmer kilometerstand

Kilometerstand som blir rapportert inn til Statens vegvesen ved EU-kontroll vil fra august ikke lenger ligge åpent tilgjengelig på nett.

MINDRE TILGJENGELIG: Man kan fortsatt lese av kilometerstand i bilen, men nå fjerner Statens vegvesen den åpne informasjonen om kontrollert kilometerstand som blir meldt inn etter EU-kontroll. Foto: Øystein B. Fossum
MINDRE TILGJENGELIG: Man kan fortsatt lese av kilometerstand i bilen, men nå fjerner Statens vegvesen den åpne informasjonen om kontrollert kilometerstand som blir meldt inn etter EU-kontroll. Foto: Øystein B. Fossum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kilometerstand som blir rapportert inn til Statens vegvesen ved periodisk kjøretøykontroll - på folkemunne kalt EU-kontroll - vil ikke lenger ligge åpent tilgjengelig på nett. Det melder Vegvesenet i en pressemelding onsdag.

Endringen skal skje allerede i løpet av august måned i år.

- Når man skal kjøpe et brukt kjøretøy, er kilometerstanden på kjøretøyet viktig informasjon. Derfor vil den fortsatt være tilgjengelig for enkeltoppslag, men du må være innlogget på dinside på Vegvesenets hjemmesider for å hente ut dette, sier Monika Omholt i Statens vegvesen.

Tilgjengelig bak innlogging

Dermed vil det altså være mulig å hente ut kilometerstanden på bilen eller kjøretøyet du for eksempel er interessert i å kjøpe. Årsaken til at informasjonen blir flyttet bak innloggingsmur, er at et kjøretøys kilometerstand blir sett på som en personopplysning.

Datatilsynets vurdering er at slike data ikke bør være åpent tilgjengelig for tredjeparter. Det er flere aktører som sammenstiller informasjon om kilometerstand og annen informasjon i ulike apper og nettsider, melder Vegvesenet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer