Bentley racerbil

Gjenfødt etter 90 år

Etter en pause på over 90 år, skal Bentley i gang med å bygge 12 eksemplarer av sin berømte «Blower» racerbil. Kunne du tenke deg en?

12 NYE KLASSIKERE: Bentley bygger 12 eksemplarer av sin klassiske racerbil Blower fra 1929. Til tross for en pris om blir rett under 20 millioner kroner er alle bilene solgt til kunder. Foto: Bentley
12 NYE KLASSIKERE: Bentley bygger 12 eksemplarer av sin klassiske racerbil Blower fra 1929. Til tross for en pris om blir rett under 20 millioner kroner er alle bilene solgt til kunder. Foto: Bentley Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bentleys Le Mans racer fra 1929 ble en klassikere blant annet på grunn av sin kompressormotor. Derav tilnavnet Blower.

Etter mer enn 90 år, har Bentley bestemt seg for å bygge et svært begrenset antall av bilen. Det skal skje på akkurat den samme måten som i 1929, altså for hånd. For å gjøre bilene så autentiske som mulig, ble en original bil tatt helt ifra hverandre og alle delene 3D-skannet.

Den første bilen er allerede ferdig bygget. Det tok 40 000 timer å lage og sette sammen de 2000 delene i bilen. Det samme verktøyet som ble brukt i 1929 ble også brukt til å bygge bilen som Sir Henry Birkin brukte i billøp på slutten av 1920-tallet.

Nå skal det bygges 12 eksemplarer til som skal gå til kunder. Til tross for en pris på rundt 18 millioner kroner, har det ikke vært noe å si på interessen. De 12 bilene er allerede solgt.

Om det er noen som lurer på om dette bare er pyntegjenstander eller om de kan kjører i den virkelige verden, så opplyser Bentley at denne første bilen nå skal igjennom 35 000 kilometer med tester på landeveien og 8000 kilometer på bane, før bygging av kundebilene settes i gang.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.