Gjennomsiktig luksus

Med plass til operaoppsetninger i vestibylen og med parkett på fabrikkgulvet er Volkswagens prestisjefabrikk spesiell.

Publisert
Sist oppdatert
Gjennomsiktig luksus

Gjennomsiktig luksus

  1. Store bilder!


DRESDEN (DinSide Motor): Fabrikken ligger midt i Dresden, og produserer luksusbilen Volkswagen Phaeton.

Mot trenden

Nye fabrikker bygges i dag gjerne på et jorde ett stykke utenfor de store byene. Ingen vil ha fabrikker i bysentrum, og trafikkproblemene i de fleste store byer er ødeleggende for effektiviteten.

Det siste problemet har Volkswagen løst ved at komponenter i produksjonen blir fraktet til fabrikken med spesialbygde trikker. Disse benytter seg av eksisterende skinneganger, og lastes fulle av deler ved logistikklageret som befinner seg utenfor bykjernen.

Selve fabrikken, som ligger ved siden av den botaniske hagen i Dresden, er med vilje konstruert for maksimalt innsyn. Produksjonslinjen går i en halvsirkel rundt publikumsområdet, og alle elementer i monteringsprosessen er synlige.

Publikum og kunder

Deler av fabrikken er åpen for skuelystne etter avtale. De får da muligheten til å følge produksjonen på litt avstand. I kjelleren ligger et opplevelsessenter som inneholder en stor og avansert kjøresimulator basert på Volkswagen Phaeton.

Gjennomsiktig luksus


Kundene får en nærmere kontakt med selve monteringsprosessen, de kan til og med følge sin egen bil i prosessen. Volkswagen ser for seg at to typer kunder kommer til fabrikken. Noen vil ta turen for å få hjelp til å skreddersy sin egen bil. Andre kommer for å hente sin ferdige bil på fabrikken.

Tilpassing

I en egen etasje i kundesenteret kan bilkjøperne tilpasse bilen sin egen smak. Én avdeling er viet forskjellige skinntyper for seter og interiør. En annen avdeling er viet fargesammensetting og trekvaliteter, og på en stor skjerm er det mulig å se alternative sammensettinger.

Hele kundesenteret er eksklusivt og moderne innredet. Overlevering av bilene skjer også i kundesenteret, og det er mulig for kundene å få et kurs i bruk av for eksempel navigasjonssystemet.

Montering

Gjennomsiktig luksus


Gläserne Manufaktur er ikke en vanlig bilfabrikk. Chassis og karosserideler bankes og sveises et annet sted, og motorene kommer med trikken sammen med alle de andre delene til en komplett Phaeton. Bilarbeiderne med hvite hansker utfører sluttprosessen, monteringen, i den gjennomsiktige fabrikken.

Image

Det er nok ikke så mange av Phaeton-kundene som vil ta seg tid til å besøke fabrikken, men for dem som gjør det vil det gjøre bilkjøpet til noe spesielt. Vel så viktig for Volkswagen er inntrykket fabrikken gir, det ligger mye merkevarebygging i Phaeton-prosjektet.

I den andre enden

Gjennomsiktig luksus


De ferdige bilene ender opp i et glasstårn der de venter på sine eiere. Ved full kapasitetsutnyttelse produseres det 150 Volkswagen Phaeton per dag. En av dem, en med W12-motor, har vi kjørt – det kan du lese mer om her.

Store bilder finner du her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer