Gjennomsnittsalder på biler vraket mot pant

I løpet av 2002 ble 102 694 person- og varebiler vraket mot pant. Dette er en økning på 10 917 biler eller 11,9 prosent fra året før. Det ble vraket flest personbiler av merket Ford. Mercedes Benz hadde den høyeste gjennomsnittsalderen ved vraking.

Publisert
Sist oppdatert
Gjennomsnittsalder på biler vraket mot pant

Gjennomsnittsalder på biler vraket mot pant

  1. Her finner du hele tabellen


Det ble vraket 15 549 personbiler av merket Ford i fjor. Dette utgjorde 16,2 prosent av alle personbilene som ble vraket dette året. Mercedes Benz hadde den høyeste gjennomsnittsalderen ved vraking, med 20,5 år. Hele 92,3 prosent av de vrakede Mercedes-Benz personbilene var over 15 år gamle.

Høyste alder hittil

For personbiler var gjennomsnittsalderen ved vraking 17,7 år, og for varebiler 15,2 år. Dette er den høyeste levealderen både for person- og varebiler siden denne statistikken ble etablert i 1985.

Antall personbiler vraket mot pant gikk opp med 11,4 prosent fra 2001. Tilsvarende økte antall vrakede varebiler med 20 prosent i den samme perioden.

I følge Opplysningsrådet for Veitrafikken er gjennomsnittsalderen på den norske personbilparken 10,1 år.

Hele tabellen med alder på vrakede biler finner du her.

KILDE: Statistisk sentralbyrå

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer