Gjensyn med Audi RS6

Med 0-100 på 4,5 sekunder er Audi RS6 en bil helt utenom det vanlige.

Publisert
Sist oppdatert

DÜSSELDORF (DinSide Motor): Faste DinSide-lesere vil huske at vi allerede i januar i år hadde gleden av å prøvekjøre stasjonsvognutgaven (Avant) av nye Audi RS6. Den gangen kunne vi rapportere om en bil med fåreklær og uhorvelige krefter. Samtidig kunne vi fortelle at bilen ikke helt levde opp til våre forventninger.

0 til 200 på 14,5 sekunder

I sammenheng med prøvekjøring av den ansiktsløftede Audi A6 og lansering av Audi Q7 V12 TDI, fikk vi noen minutter bak rattet i sedan-utgaven av RS6, som er ventet til Norge i november. Sedan-utgaven er faktisk en tidel raskere enn stasjonsvognen og skal dermed klare 0 til 100 på 4,5 sekunder. 10 sekunder senere er 200-grensen passert (Avant: 14,9). Det betyr at RS6 er blant verdens absolutt raskeste sedaner og at den vil kjøre fra en svært høy prosentandel av verdens sportsbiler.

Herligst lyd ved girskift

Også denne gangen skulle vi ha ønsket oss enda mer lyd fra motor og eksosanlegg. Brumle-blafringen som skapes av eksosanlegget ved oppgiring ved fullt gasspådrag er det derimot ingenting å si på - denne lydopplevelsen er avhengighetsskapende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer