Gjerrig V70 prøvekjørt

Volvo jobber på spreng med å innføre CO2-reduksjon i sine biler. Konseptet heter Drive.

Gjerrig V70 prøvekjørt
Publisert
Sist oppdatert

Bak på bilene som har fått CO2-reduksjon har det dukket opp en logo hvor det står Drive. Dette uttales elegant drajv-i. Siden dette er umulig å få til i vårt publiseringssystem har Volvo selv valgt å skrive det slik: DRIVé.

Vi snakker her om en stor V70 som har blitt utstyrt med en bitteliten 1,6-liters dieselmotor. Motoren er det ikke noe feil med, den har vist seg brukbar i en rekke biler fra både Peugeot, Citroen, Ford og Volvo. Spørsmålet er mer: Klarer den å trekke med seg en V70 på en akseptabel måte?

Det kommer vel litt an på hvilke forventninger man har, men at en V70 er i meste laget for en slik motor, er det ingen tvil om. Motoren klarer basisoppgavene greit, men her er det ikke noe til overs. Med to mann i bilen og lite bagasje holder vi greit tempo, men vi tror ikke påskebagasje og full bil er primæroppgavene denne bilen er laget for. Vi synes også forbikjøringer gikk litt tungt.

Ellers minner den mye om en vanlig V70. Den har kjøreegenskaper, plass og komfort som V70 ellers.

Lavt forbruk

Nå er vi mer inne på grunntanken bak V70 1.6d. Forbruket er lavt. Det er det ingen tvil om. Du kjører greit på under 0,5 liter per mil. Det er lavt for en stor stasjonsvogn. Forbruket ved blandet kjøring er oppgitt til 0,49 liter per mil, noe som igjen utgjør et CO2-utslipp på 129 gram per kilometer. Dette er gode tall. Motoren har altså et slagvolum på 1,6 liter, 109 hestekrefter og 240 newtonmeter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer