Gjerrigere og billigere Skoda Octavia

Skoda Octavia kommer nå i en forbruksoptimert utgave, med en helt ny motor og et CO2-utslipp på 114 gram CO2.

Gjerrigere og billigere Skoda Octavia
Publisert
Sist oppdatert

Den gamle dieselmotoren på 1,9 liter er nå endelig borte for godt i Skoda Octavia. Inn kommer i stedet en ny 1,6-liter med lik effekt og dreiemoment; 105 hestekrefter og 250 newtonmeter. Denne har imidlertid i motsetning til 1,9-literen common rail-innsprøytning som gir vesentlig penere gange.

Greenline

Det er denne nye motoren som er hjertet i den spesielle spareversjonen med tilnavnet Greenline. Greenline er Skodas betegnelse på en rekke med ekstra forbruksoptimerte modeller. Både lillebror Fabia og storebror Superb finnes allerede i slike utgaver.

114 gram CO2

0,44 liter per mil og 114 gram CO2 per kilometer er fasiten for nye Octavia Greenline. Det er gode tall, faktisk lavest i klassen, så vidt foran Ford Focus Econetic og Volvo V50 DRIVe. 105 hester og 250 newtonmeter burde i tillegg være tilstrekkelig med krefter for norske forhold.

Greenline er basert på utstyrsnivået Ambiente, men har noen mindre tillegg. Viktigst av disse er de 15 tommer store aluminiumsfelgene som er standard.

Billigere

Octavia Greenline er allerede klar for bestilling og koster hyggelig nok fra 236.000 kroner. Det er om lag 6.000 kroner billigere enn gamle 1.9 TDI Ambiente. Tilsvarende gjelder for stasjonsvognutgaven som begynner på 247.000 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer