Gjerrigknarkene

En Audi A2 1.2 TDI klarer seg med 0,3 liter drivstoff per mil. En Mercedes-Benz Mercedes-Benz G 500 surkler i seg det femdobbelte. Du sparer både penger og miljø ved å velge riktig bil.

Publisert
Sist oppdatert

Har du lagt merke til at norske bilannonsene nå inneholder informasjon om CO2-utslipp? Dette har sammenheng med et EU-direktiv som Norge har sluttet seg til. Direktivet pålegger bilprodusenter og forhandlere å oppgi både drivstoff-forbruk og CO2-utslipp i sin annonsering.

EU håper at dette skal bidra til å gjøre forbrukerne mer bevisste på miljøaspektet når de handler bil og at dette igjen skal tvinge bilprodusentene til å produsere mer miljøvennlige biler. EU har som målsetting at nye biler i gjennomsnitt kun skal slippe ut 120 gram karbondioksid (CO2) per kilometer innen 2010.

Oppdaterte svensker

I sammenheng med det nye direktivet har de fleste europeiske vegmyndigheter utarbeidet lister over alle nye bilers drivstoff-forbruk og CO2-utslipp. Også det norske vegvesenet har laget en slik liste, men denne er ikke oppdatert siden 15. oktober i fjor. Vi valgte derfor å basere oss på det svenske Vägverkets liste, som ble oppdatert så sent som i mai i år.

0,3 liter

Vägverkets liste viser at Audi A2 1.2 TDI sammen med Volkswagen Lupo 3L TDI, begge dieseldrevne, er de mest gjerrige og miljøvennlige bilene på markedet. Begge klarer seg med 0,3 liter diesel per mil ved blandet kjøring og slipper kun ut 81 gram CO2 per kjørte kilometer. Og Volkswagen-konsernet, som foruten Volkswagen også produserer Audi, Seat og Skoda, har mye å skryte av når det gjelder miljøvennlig motorteknologi. Blant de 15 mest miljøvennlige diesel-bilene, står Volkswagen-konsernet bak hele 11.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer