Hotellsjefens bilsamling i Lærdal

Gjør bygda i Sogn og Fjordane til et mekka for bilinteresserte

Johannes Einemo nøyer seg ikke bare med en frekk bilsamling på hotellet i Lærdal.

HOTELLSJEFENS SAMLING: I Lærdal holder Johannes Einemo på å skape et mekka både for seg selv og andre bilinteresserte. Foto: Paal Kvamme
HOTELLSJEFENS SAMLING: I Lærdal holder Johannes Einemo på å skape et mekka både for seg selv og andre bilinteresserte. Foto: Paal Kvamme Vis mer
Publisert

Tordenskrallet som nettopp filleristet Lærdalsøyri har gått over. Tolv tørste sylindre i V-formasjon har sloknet. En futuristisk Lamborghini-dør har løftet seg til værs.

Italienske Lamborghini samarbeider nå om å lage super-elbil.

- Bil er livet. Det er det jeg brenner for, gliser Johannes Einemo der han svinger seg ut av en sjokkgul 2002 Murciélago.

Ikke at han trengte å si det. Ikke når du ser bilparken som Einemo har stilt opp i bakgården på Lærdalsøren Hotel. Det verneverdige trebygget fra 1880 har overlevd tvangssalg, nazi-okkupasjon og Lærdalsbrannen i 2014. Nå skal hotellet få bryne seg på noe helt annet:

Bilentusiaster fra inn- og utland.

Bor på hotellet

Eric Clapton og kong Harald er blant bilentusiastene som har besøkt Lærdalselven for å fiske villaks. Nå håper Einemo på at bygden skal bli et naturlig stoppested for alle bilklubbene og -entusiastene som svinger rundt på Vestlandet.

- Tanken er å kombinere hotellet og min egen bilinteresse. Dette skal bli et kjekt sted for motorinteresserte å stoppe, spise og drikke og kanskje overnatte før de kjører videre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer