Hummer EV

Gjør comeback!

Gjenoppliver legendarisk «supertruck» og utstyrer den med tre kraftige elmotorer.

EV HUMMER: Nesten ti år etter at siste bil forlot produksjonsbåndet, er det duket for en ny Hummer. Denne gang elektrisk. Foto: General Motors
EV HUMMER: Nesten ti år etter at siste bil forlot produksjonsbåndet, er det duket for en ny Hummer. Denne gang elektrisk. Foto: General Motors Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

General Motors gjenoppliver den heftige Hummer-bilen og utstyrer den med helelektrisk motor.

Hummer EV er navnet på «supertrucken» som vil bli tilgjengelig i fire versjoner, der den første lanseres allerede til neste år.

Prisen på EV Hummer Edition 1 starter på 112 600 dollar, det er drøyt 1 million kroner med dagens kurs, og er allerede utsolgt. Ifølge General Motors gikk det ikke mer enn ti minutter før ordreboka var fylt opp, men selskapet har ikke gått ut med faktiske tall.

– Vi har flere tusen personer på venteliste på den første bilen. På nåværende tidspunkt kommer vi ikke til å avsløre det totalt antallet reservasjoner, men det er tilstrekkelig å si at vi fikk en fantastisk respons i går, uttalte Duncan Aldred overfor CNBC i går.

Aldred er visepresident i General Motors.

Videre planlegger bilprodusenten å slippe ytterligere tre modeller, der innstegsmodellen ikke kommer før 2024:

  • 2022: EV3x med startpris på 99 995 dollar
  • 2023: EV2x med startpris på 89 995 dollar
  • 2024: EV2 modell med startpris på 79 995 dollar

EV Hummer Edition 1

Edition 1 er toppmodellen og blir utstyrt med tre elektriske motorer som har en samlet effekt på 745 kilowatt og 1000 hestekrefter. Momentet er på 15 591 newtonmeter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer