Hummer EV

Gjør comeback!

Gjenoppliver legendarisk «supertruck» og utstyrer den med tre kraftige elmotorer.

EV HUMMER: Nesten ti år etter at siste bil forlot produksjonsbåndet, er det duket for en ny Hummer. Denne gang elektrisk. Foto: General Motors
EV HUMMER: Nesten ti år etter at siste bil forlot produksjonsbåndet, er det duket for en ny Hummer. Denne gang elektrisk. Foto: General Motors Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

General Motors gjenoppliver den heftige Hummer-bilen og utstyrer den med helelektrisk motor.

Hummer EV er navnet på «supertrucken» som vil bli tilgjengelig i fire versjoner, der den første lanseres allerede til neste år.

Prisen på EV Hummer Edition 1 starter på 112 600 dollar, det er drøyt 1 million kroner med dagens kurs, og er allerede utsolgt. Ifølge General Motors gikk det ikke mer enn ti minutter før ordreboka var fylt opp, men selskapet har ikke gått ut med faktiske tall.

– Vi har flere tusen personer på venteliste på den første bilen. På nåværende tidspunkt kommer vi ikke til å avsløre det totalt antallet reservasjoner, men det er tilstrekkelig å si at vi fikk en fantastisk respons i går, uttalte Duncan Aldred overfor CNBC i går.

Aldred er visepresident i General Motors.

Videre planlegger bilprodusenten å slippe ytterligere tre modeller, der innstegsmodellen ikke kommer før 2024:

  • 2022: EV3x med startpris på 99 995 dollar
  • 2023: EV2x med startpris på 89 995 dollar
  • 2024: EV2 modell med startpris på 79 995 dollar
Gjør comeback!

EV Hummer Edition 1

Edition 1 er toppmodellen og blir utstyrt med tre elektriske motorer som har en samlet effekt på 745 kilowatt og 1000 hestekrefter. Momentet er på 15 591 newtonmeter.

Ifølge General Motors klarer Edition 1 0–60 mph på kun 3 sekunder.

Når det gjelder batteri og rekkevidde, er det kjent at rekkevidden skal være på rundt 563 kilometer. Størrelsen på batteripakken er ikke offentliggjort ennå – det spekuleres at den er på 200 kilowattimer (kWt) – men den skal ha støtte for hurtiglading ved 350 kilowatt.

Merk at de oppgitte rekkeviddetallene er estimert etter den amerikanske EPA-standarden.

Krabbegange

Ellers er det kjent at EV Hummer får støtte for CrabWalk, som betyr at alle fire hjulene kan roteres slik at bilen kan kjøre nærmest diagonalt.

General Motors går ikke i detalj på mål og vekt på EV Hummer, men avslører at hjulene er på 35 tommer og bakkeklaringen på 60 centimeter.

EV Hummer har plass til fem personer og bilen har attpåtil lasteplan.

De tre andre modellene

EV3x kommer neste år og blir den nest dyreste modellen. Prisen er 99 995 dollar, rundt 920 000 kroner, og denne modellen har tre elmotorer med en effekt på 800 hestekrefter.

Her er rekkevidden på 480 kilometer.

Deretter kommer EV2x med to elmotorer, effekt på 625 hestrekrefter og en rekkevidde på 480 kilometer, og det er først i 2024 at den rimeligste modellen kommer.

EV2 vil ha en rekkevidde på 402 kilometer. Som EV2x, har også denne to elmotorer og en effekt på 625 hestekrefter.

Dessverre for potensielle norske kunder, er EV Hummer i første omgang kun lansert for det nordamerikanske markedet.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer