Huiskamp Tesla Models S 75D begravelsesbil i Norge

Gjør deg klar for en siste reise - i Tesla

I denne luksusen kan man nemlig bli liggende en stund ...

GRAVFERD: Jølstad Begravelsesbyrå har fått Norges første elektriske begravelsesbil, en ombygd Tesla Model S 75D. Foto: Øystein Fossum
GRAVFERD: Jølstad Begravelsesbyrå har fått Norges første elektriske begravelsesbil, en ombygd Tesla Model S 75D. Foto: Øystein Fossum Vis mer
Publisert

- Ja, vi får noen tilbakemeldinger ...

Det sier Odd Borgar Jølstad. Han er byråleder i Jølstad Begravelsesbyrå i Oslo, og dermed også ansvarlig for bilparken til «familiebedriften».

I anledningen møtet med Dinside har Odd Borgar tatt med seg det nyeste tilskuddet i garasjen - en elektrisk begravelsesbil - Tesla Model S. Elbilen er også årsaken til at vi møtes, for den er nemlig verdens første av sitt slag.

- Med denne bilen synes vi godt i trafikken i Oslo, men det synes vi er veldig fint, fortsetter han.

Synes i bybildet

Vi møter gravferdskonsulenten på en kald og skyfri vinterdag, ved Grefsen kirke, med utsyn over den norske hovedstaden. Her er Odd Borgar titt og ofte i forbindelse med jobb.

Siden slutten av november i fjor har de ansatte i begravelsesbyrået benyttet den nye bilen til å frakte kister med døde mennesker - ikke et helt A4-yrke akkurat, men likefullt en viktig jobb folk flest setter pris på at noen gjør.

- En begravelse er en viktig hendelse i livet. Derfor er det fint at bilen synes i bybildet, forklarer Odd Borgar videre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.