Huiskamp Tesla Models S 75D begravelsesbil i Norge

Gjør deg klar for en siste reise - i Tesla

I denne luksusen kan man nemlig bli liggende en stund ...

GRAVFERD: Jølstad Begravelsesbyrå har fått Norges første elektriske begravelsesbil, en ombygd Tesla Model S 75D. Foto: Øystein Fossum
GRAVFERD: Jølstad Begravelsesbyrå har fått Norges første elektriske begravelsesbil, en ombygd Tesla Model S 75D. Foto: Øystein Fossum Vis mer
Publisert

- Ja, vi får noen tilbakemeldinger ...

Det sier Odd Borgar Jølstad. Han er byråleder i Jølstad Begravelsesbyrå i Oslo, og dermed også ansvarlig for bilparken til «familiebedriften».

I anledningen møtet med Dinside har Odd Borgar tatt med seg det nyeste tilskuddet i garasjen - en elektrisk begravelsesbil - Tesla Model S. Elbilen er også årsaken til at vi møtes, for den er nemlig verdens første av sitt slag.

- Med denne bilen synes vi godt i trafikken i Oslo, men det synes vi er veldig fint, fortsetter han.

Synes i bybildet

Vi møter gravferdskonsulenten på en kald og skyfri vinterdag, ved Grefsen kirke, med utsyn over den norske hovedstaden. Her er Odd Borgar titt og ofte i forbindelse med jobb.

Siden slutten av november i fjor har de ansatte i begravelsesbyrået benyttet den nye bilen til å frakte kister med døde mennesker - ikke et helt A4-yrke akkurat, men likefullt en viktig jobb folk flest setter pris på at noen gjør.

- En begravelse er en viktig hendelse i livet. Derfor er det fint at bilen synes i bybildet, forklarer Odd Borgar videre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer