Tung last, varmt vær og mange kilometer sliter dekkene ekstra mye. Dekkene som hadde bra mønster da du satte dem på bilen i vår, kan allerede være god under den anbefalte grensen på tre millimeter. Kanskje er de nede på minstegrensen 1,6 millimeter.

Dekket du aldri må bytte
Gode priser
Da er det bare en ting å gjøre; kjøpe nye. Det er flere gode grunner til at det er lurt akkurat nå.
For det første er det i de kommende ukene, når dekkbutikkene står på trappene til å ta inn en ny kolleksjon med vinterdekk, at du kan få spesielt gode priser.
Mange forhandlere har sommerdekk på lageret som de gjerne vil bli kvitt før vintersesongen. Om sommerdekkene dine er modne for utskiftning, må du uansett kjøpe nye til våren når prisen er høyere.
Allerede nå ser vi at tendensen er nedadgående på noen av de mest populære dekkene fra vår sommerdekktest (+), deriblant Michelin Pilot Sport 4 og Continental PremiumContact 6. Prisene under er hentet fra Prisjakt, og gjelder for ett dekk:
Farlig dårlig
Den viktigste grunnen til å kjøpe nye dekk nå, er at du ikke må kjøre høsten i møte med dårlige sommerdekk. Våte høstveier kan være glatte og skumle. Ikke minst vannplaning, som oppstår når dekk med dårlig mønster ikke klarer å drenere vekk vannet på veibanen, er skremmende. Plutselig flyter biler og blir som et såpestykke i et badekar.

Slik unngår du å miste hjulet
Vi har tidligere testet hvordan slitte dekk motstår vannplaning. Resultatene var skremmende: Mens et nytt Goodyear-dekk klarte 98 km/t før det mistet veigrepet, vannplanet et Nokian-dekk med 1,7 millimeters mønster (lovlig i Norge) allerede ved 68 km/t.
Vi har testet
Også bremsestrekningen på våt vei blir lang med slitte dekk. Fra 80 km/t var forskjellen fra det nye til det slitte dekket ni meter. Det høres kanskje ikke så mye ut, men når bilen med de nye dekkene hadde klart å stoppe foran barnet som løp ut i veien, holdt bilen med de slitte dekkene fortsatt 35 km/t.

Vi har kjørt 15 sommerdekk gjennom omfattende tester for å finne de som gir deg de sikreste kjøreegenskapene, spesielt på våt vei. Du får oversikten ved å følge lenken under (Pluss):
