Slitasje etter bilferien

Gjør denne enkle dekksjekken nå

Norgesferien har gitt dekkene på bilen skikkelig juling. Sjekk slitasjen selv - og kjøp med fordel nye dekk i høst.

SPAR PENGER NÅ: Med en tungt lastet bil på varme sommerveier, slites dekkene mye raskere enn ved normal kjøring. Sjekk dekkene etter ferieturen.Det er penger å spare på å kjøpe nye sommerdekk nå i høst. Foto Rune Korsvoll
SPAR PENGER NÅ: Med en tungt lastet bil på varme sommerveier, slites dekkene mye raskere enn ved normal kjøring. Sjekk dekkene etter ferieturen.Det er penger å spare på å kjøpe nye sommerdekk nå i høst. Foto Rune Korsvoll Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tung last, varmt vær og mange kilometer sliter dekkene ekstra mye. Dekkene som hadde bra mønster da du satte dem på bilen i vår, kan allerede være god under den anbefalte grensen på tre millimeter. Kanskje er de nede på minstegrensen 1,6 millimeter.

Gode priser

Da er det bare en ting å gjøre; kjøpe nye. Det er flere gode grunner til at det er lurt akkurat nå.

For det første er det i de kommende ukene, når dekkbutikkene står på trappene til å ta inn en ny kolleksjon med vinterdekk, at du kan få spesielt gode priser.

Mange forhandlere har sommerdekk på lageret som de gjerne vil bli kvitt før vintersesongen. Om sommerdekkene dine er modne for utskiftning, må du uansett kjøpe nye til våren når prisen er høyere.

Allerede nå ser vi at tendensen er nedadgående på noen av de mest populære dekkene fra vår sommerdekktest (+), deriblant Michelin Pilot Sport 4 og Continental PremiumContact 6. Prisene under er hentet fra Prisjakt, og gjelder for ett dekk:

Farlig dårlig

Den viktigste grunnen til å kjøpe nye dekk nå, er at du ikke må kjøre høsten i møte med dårlige sommerdekk. Våte høstveier kan være glatte og skumle. Ikke minst vannplaning, som oppstår når dekk med dårlig mønster ikke klarer å drenere vekk vannet på veibanen, er skremmende. Plutselig flyter biler og blir som et såpestykke i et badekar.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.