Gjør dette nå!

Nesten hver dag hører vi om biler som mister et hjul langs veien. Slik unngår du det.

SKREMMENDE: – Å miste et hjul under kjøring er en skremmende opplevelse, sier Petter Schøyen, leder for SOS Veihjelp og NAF Veihjelp i Oslo-området. Foto: Rune Korsvoll
SKREMMENDE: – Å miste et hjul under kjøring er en skremmende opplevelse, sier Petter Schøyen, leder for SOS Veihjelp og NAF Veihjelp i Oslo-området. Foto: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det skjer det samme hver eneste vår et par uker etter at folk har fått sommerhjulene på bilen; Nyhetene er fulle av meldinger om bilister som har mistet et hjul under kjøring. At hjulene løsner er slett ikke noe ukjent fenomen, forteller Petter Schøyen som er leder for SOS Veihjelp og NAF Veihjelp i Oslo-området.

- Blant de bilistene med hjulproblemer som vi må hjelpe ute på veien, er det noen som har mistet hjulet helt. Andre har løst hjul på grunn av at boltene er trukket til for løst. Men vi opplever også at bolter er knekt som følge av at de er trukket for hardt til gjentatte ganger. Også da kan hjulet løsne, forteller Schøyen til DinSide.

Petters beste råd

Han har ett tydelig råd til bilistene:

- Du skal alltid bruke en momentnøkkel til å trekke til boltene med riktig kraft når du setter på sommerhjulene. Etter at du har kjørt noen mil, bruker du momentnøkkelen igjen for å sjekke at hjulet sitter skikkelig. Det gjelder om du har skiftet hjul selv eller om du har hatt bilen på et verksted.

- Det var en skremmende opplevelse som fort kunne endt mye verre, fortalte en bileier til oss noen dager etter at han hadde fått vinterdekkene på bilen sist høst. Han forteller at bilen begynte å riste kraftig mens han kjørte. Plutselig mistet han det ene hjulet foran på bilen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer