Varsellampe

Gjør dette om det blinker

Hvis motorlampa på dashbordet lyser, bør du få sjekket bilen så fort som mulig.

RØDT BETYR FARE: Når en rød varsellampe tennes, er det noe som er alvorlig feil med bilen. Foto: BMW
RØDT BETYR FARE: Når en rød varsellampe tennes, er det noe som er alvorlig feil med bilen. Foto: BMW Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I bilen din har du en rekke varsellamper på dashbordet. Men det er spesielt én du bør følge ekstra godt med på, nemlig motorlampa.

NAF kom med følgende anbefaling når DinSide tar kontakt:

- Hvis en lampe begynner å lyse rødt når du er ute og kjører, må du stoppe umiddelbart, på et trygt sted og sjekke feilen. Røde varsellamper betyr vanligvis en alvorlig feil, forklarer Ingunn Handagard, pressesjef i NAF, til DinSide.

Hun fortsetter:

- De vanlige varslene er motortemperatur, oljetrykk eller manglende spenning på batteriet. Lyser disse rødt, så ring etter veihjelp og få bilen fraktet til verksted.

Om lampa ikke lyser rødt slipper du å stoppe umiddelbart, men det er likevel noen ting du må huske på. NAF skriver følgende om gule eller oransje lamper:

«De forteller som oftest om en driftsstatus som ikke er like kritisk, men som kan utvikle seg til alvorlige problemer. Som regel kan du kjøre til et verksted for nærmere undersøkelser. Det skal nevnes at noen gule eller oransje lamper også kan indikere at for eksempel antispinnsystemet er aktivt eller at du har lavt lufttrykk i ett av dekkene.»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer