Slik fyller du spylervæske

Gjør du det feil?

Så enkelt sparer du dyre dråper.

Søler du spylervæska di i motorrommet? Da gjør du det feil. Vis mer
Publisert

Er det bare jeg som synes det er rart at man må åpne opp det svære panseret for å fylle noe så enkelt som vindusspylervæske? Vi har jo ikke noe nedi motorrommet å gjøre etter at smørepunkter ble borte for snart 100 år siden og den syntetiske olja bare krever å skiftes en gang i året. Og selv da er det verkstedet som gjør jobben for deg.

Men det må vi altså gjøre. Og da undres man like ofte over at beholderen for vindusspylervæsken, som oftest indikert med blått lokk, ikke har en større fylletut. Noen har riktignok tenkt smart, men langt fra alle.

Det resulterer i masse søl. Ikke at det gjør all verden for motorrommet, men når man, som i mitt tilfelle, betaler 75 kroner for en 4-liters dunk på nærmeste Circle K, kan det være greit å få spylervæsken ned i beholderen, i stedet for ned på motoren og ned på bakken.

Trikset er faktisk like enkelt som logisk. Tøm med tuten øverst. Da trenger du ikke helle så mye på kanna før væsken kommer, og det er langt enklere å sikte inn strålen.

Det er alfa og omega å helle litt sakte, slik at du slipper "gulpingen" man får når man tetter tuten med spylervæske og det ikke kommer like mye luft inn i kanna som det kommer væske ut.

Legger man kanna på siden, kan man faktisk helle mye fortere enn om man gjør slik det gjøres på begynnelsen i filmen.

Sjekk temperaturen

Visste du at det finnes sommer- og vinterspylervæske? Sjekk temperaturen på væska du fyller på, så du er sikker på at den ikke fryser. For i bunnen på spylervæske-tanken din, er det en motor som skaper trykk mot spylerdysene dine.

Dersom væsken fryser i motoren, må denne byttes, og det er ofte svært trangt om plassen i moderne biler. Ofte ser tanken formstøpt rundt andre deler og enkelte ganger må man skru mye for å få den ut. Da flyr prisen for jobben i været.

Husk å ha en ekstra kanne spylervæske i bilen. Det er livsfarlig å ha dårlig sikt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer