Slik fyller du spylervæske

Gjør du det feil?

Så enkelt sparer du dyre dråper.

Søler du spylervæska di i motorrommet? Da gjør du det feil. Vis mer
Publisert

Er det bare jeg som synes det er rart at man må åpne opp det svære panseret for å fylle noe så enkelt som vindusspylervæske? Vi har jo ikke noe nedi motorrommet å gjøre etter at smørepunkter ble borte for snart 100 år siden og den syntetiske olja bare krever å skiftes en gang i året. Og selv da er det verkstedet som gjør jobben for deg.

Men det må vi altså gjøre. Og da undres man like ofte over at beholderen for vindusspylervæsken, som oftest indikert med blått lokk, ikke har en større fylletut. Noen har riktignok tenkt smart, men langt fra alle.

Det resulterer i masse søl. Ikke at det gjør all verden for motorrommet, men når man, som i mitt tilfelle, betaler 75 kroner for en 4-liters dunk på nærmeste Circle K, kan det være greit å få spylervæsken ned i beholderen, i stedet for ned på motoren og ned på bakken.

Trikset er faktisk like enkelt som logisk. Tøm med tuten øverst. Da trenger du ikke helle så mye på kanna før væsken kommer, og det er langt enklere å sikte inn strålen.

Det er alfa og omega å helle litt sakte, slik at du slipper "gulpingen" man får når man tetter tuten med spylervæske og det ikke kommer like mye luft inn i kanna som det kommer væske ut.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer