De 15 billigste elbilene

Gjør et kupp på ny elbil

Mens de fleste elbilene har blitt dyrere etter nyttår, er det noen som har fått et skikkelig priskutt. På enkelte modeller kan du nå gjøre et skikkelig kupp.

BILLIG ELBIL: Lista over de mest solgte bilene i Norgedomineres av elbiler som koster mellom 400 000 og 500 000 kroner, men det finnes ganske mange billigere alternativer. Foto: Rune Korsvoll
BILLIG ELBIL: Lista over de mest solgte bilene i Norgedomineres av elbiler som koster mellom 400 000 og 500 000 kroner, men det finnes ganske mange billigere alternativer. Foto: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert

I fjor ble det solgt 114 000 elbiler i Norge, og det er en kraftig økning fra året før.

Over 81 prosent av alle privatpersoner som kjøpte ny bil, valgte elektrisk.

Mange nye, spennende modeller dominerer toppen av salgsstatistikken. De fleste er i prisklassen fra 400 000 til 600 000 kroner, men det finnes unntak for deg som ønsker en billigere elbil.

Billigbil på toppen

Det var nemlig mange som fikk seg en overraskelse da de så registreringstallene for nye biler de siste ukene før jul.

Nissan Leaf er inne i sitt fjerde år i Norge, men var likevel den likevel den tredje mest solgte elbilene i november/desember. Bare Tesla Model Y og Model 3 solgte mer.

Mye av forklaringen ligger nok i prisen. For 219 900 kroner får du nemlig en relativt stor elektrisk bil. Denne aller billigste utgaven har riktignok begrenset med utstyr og relativt kort rekkevidde, men folk oppfatter tydeligvis at dette fortsatt er mye bil for pengene.

Kutter prisen

Noe av det samme er tilfellet med Mazda MX-30. Den har en rekkevidde på bare 20 mil, men har fått et priskutt fra 259 000 til 229 000 kroner. I tillegg får du vinterhjul og metallic-lakk med i prisen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.