Gjør Hummer til smågutt

På siste SEMA-show i Las Vegas viste det kanadiske firmaet Conquest Vehicles sin nye luksusbil.

Gjør Hummer til smågutt
Publisert
Sist oppdatert

Dette monsteret er i virkeligheten en luksusbil, men av en ganske spesiell type. For de som synes en Hummer H2 blir for folkelig og for pinglete burde dette være et godt alternativ.

Knight XV

Bilen er nemlig noe mer enn en SUV av mastodont-dimensjoner. Den er basert på en Ford Heavy Duty-plattform og har også Ford-motorisering. Produsenten heter Conquest Vehicles og er basert i Canada, der de i 25 år har produsert luksuriøse spesialtilpasninger av serieproduserte kjøretøyer. Denne modellen heter Knight XV, er seks meter lang og 2,5 meter bred.

Gurkha-inspirert

De som har sett en "Gurkha" eller en "Balkan" fra den amerikanske produsenten av pansrede kjøretøyer Armet Armored Vehicles (Se bilder i bildeserien), vil forstå hvor Conquest Vehicles har hentet sin inspirasjon - noe de da også påpeker på sine hjemmesider. Firmaet presiserer videre at dette ikke er et kjøretøy som er blitt pansret, men et som er pansret i utgangspunktet.


Håndbygd

Denne ganske unike "bilen", som skal produseres i maksimalt 100 eksemplarer, bygges for hånd - en prosess som tar cirka 1.500 timer per bil, litt avhengig av kundenes spesielle ønsker. Motoren er en V10 på 6,8 liter FlexFuel - som altså kan gå på både bio-etanol E85 og bensin. Makseffekt er cirka 400 hestekrefter og dreiemomentet 680 newtonmeter. Girkassen er en femtrinns automat og firehjulsdrift kobles inn og ut elektronisk via en trykknapp.

Elefant

Produsenten oppgir ikke ytelser og forbruk - av forståelige grunner. (Heldigvis er drivstofftanken på 150 liter). Dette skuddsikre kjøretøyet som er utviklet etter de strenge sikkerhetsreglene til HP. White-laboratoriet og sertifisert av dette, veier nemlig 5,5 tonn - som en velvoksen afrikansk elefant. Dette har selvsagt hovedsaklig med den beskyttende forsterkningen å gjøre - den er av militær høybeskyttelsesgrad både for de gjennomsiktige og ugjennomsiktige delene. Hjulene er selvsagt designet for å kunne kjøres selv om dekkene er blitt beskutt.

Luksusutstyrt

Av standardutstyr er det meste av det man forventer - så som skinntrukne seter (seks sitteplasser) i Andrew Muirhead lær, ulltepper (Wilton), semsket interiør, natt-kamera osv. For øvrig kan man velge i en liste som gjør det mulig å tilpasse bilen de fleste VIP-behov - skillevegg mellom fører og passasjerer med intercom, satellitt-TV - med mulighet for stor flatskjerm , oppgradering av standard-underholdnings- og navigasjonssystemet fra Alpine, samt barskap. Og listen fortsetter.

Grunnprisen på Conquest Knight XV er 290.000 dollar i USA - eller cirka to millioner kroner. Importert til Norge vil den bli vesentlig dyrere...

Inspirasjonskilden: Armet Armored vehicles:


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer