Mest fornøyde elbilister i Norge

Gjør rent bord!

Ett bilmerke knuser konkurrentene når det kommer til de mest fornøyde elbilkundene i Norge.

SUVERENE: Teslas tre biler gjør rent bord i norsk tilfredshets-undersøkelse. Foto: Øystein B. Fossum
SUVERENE: Teslas tre biler gjør rent bord i norsk tilfredshets-undersøkelse. Foto: Øystein B. Fossum Vis mer
Publisert

92 prosent av norske elbileiere er fornøyde (24,46 %) eller veldig fornøyde (67,56 %) med bilen sin. Det viser en undersøkelse Norsk elbilforening har gjort blant sine medlemmer.

Samtidig viser undersøkelsen at bare 2,34 av Elbilforeningens medlemmer er misfornøyde (0,77 %) eller veldig misfornøyde (1,57 %).

- Dette er veldig gledelig. En mer tilfreds gruppe bilister skal man lete både langt og lenge etter, sier nestleder Petter Haugneland i Norsk elbilforening i en pressemelding.

Nykommer på topp

Når undersøkelsen fragmenteres ned i modeller, viser undersøkelsen dessuten at de tre mest fornøyde eiergruppene tilhører ett merke:

  1. Tesla
  2. Tesla
  3. Tesla

Her er det såpass jevnt på toppen, at det er vanskelig om det i det hele tatt er noen forskjell på hvor fornøyde Model S-, Model X- og Model 3-eierne faktisk er. Men det var til slutt Tesla Model 3 som stakk av med en knepen seier, foran Model S og Model X.

  1. Tesla Model 3
  2. Tesla Model S
  3. Tesla Model X

Hele topp 10-lista og hvor stor andel veldig fornøyde eiere de respektive elbilene har kan du se lenger ned i saken.

Undersøkelse fra april

72.000 elbileiere ble invitert, mens 16.123 valgte å svare på spørsmålene fra Elbilforeningen i april 2019. Med det i bakhodet må det understrekes at de fleste eierne av Tesla Model 3 var rimelige ferske, da denne modellen først kom til Norge i år.

Elbilforeningen har dessuten en annen teori om hvorfor nettopp Tesla gjør rent bord i undersøkelsen.

NESTLEDER: Petter Haugneland i Elbilforeningen. Foto: Norsk elbilforening
NESTLEDER: Petter Haugneland i Elbilforeningen. Foto: Norsk elbilforening Vis mer

– Dette er selvsagt en fjær i hatten for Tesla. Men tilfredshetsnivået har trolig også å gjøre med at Tesla med sine mange superchargere, har sin egen godt utbygde og velfungerende ladeinfrastruktur, sier Petter Haugneland.

- Når hurtigladersituasjonen i Norge blir mer tilfredsstillende også for andre elbiler, vil vi nok få se at fornøydhetsgraden skyter ytterligere i været også blant andre elbileiere, men her har vi som kjent fortsatt en lang vei å gå, fortsetter nestlederen.

Topp 10

# Modell Veldig fornøyde
1.Tesla Model 3*81,99 %
2.Tesla Model S81,94 %
3.Tesla Model X81,53 %
4.Kia e-Niro*79,27 %
5.Hyundai Kona*78,14 %
6.Jaguar I-Pace*77,96 %
7.BMW i374,1 %
8.Hyundai Ioniq73,98 %
9.Opel Ampera-e73,11 %
10.Audi e-tron*71,43 %

Tabellforklaring: *=Hele fem av ti biler på topp 10-lista av veldig fornøyde elbileiere er nye modeller av året. Kilde: Elbilforeningen / Elbilisten 2019

Flere ferskinger

Det er ikke bare Tesla Model 3 som er ny på topplista og på det norske markedet. Bak de tre Tesla-ene, på fjerdeplass, finner vi Kia e-Niro, der 79,27 prosent av eierne gir toppscore. Dessverre er det for øyeblikket lang venteliste på denne bilen.

På vår liste over leveringstid/venteliste stiller Kia e-Niro meget dårlig. Det gjør også Kias nye halvbror Hyundai Kona, som debuterer med en femteplass på Elbilforeningens fornøyd-liste. Det er jo de som faktisk har fått bilen sin som har svart i undersøkelsen.

Halvparten av bilene på topp 10-lista er nykommere av året (se tabellen). Dette viser at tilfanget av nye elbilmodeller vokser. Til neste år er det ventet enda flere nye elbilmodeller på markedet, når EUs nye utslippskrav blir gjeldende.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer