Alternativ høstferie

Gjør Tesla om til «bobil»

Model S og X har en egen campingmodus - her ser du hvordan det fungerer i praksis.

SOVE I BILEN I FERIEN? Vi har sjekket ut Teslas «camp mode» med tilhørende madrassløsning fra Dream. Video: Rune M. Nesheim Vis mer
Publisert

Høstferien lakker mot slutten for østlendingene, mens for andre landsdeler skal den akkurat til å starte.

Og mens det frister med romantisk camping når du scroller gjennom Instagram-feeden, er det gjerne ikke like fristende når været er surt og kaldt nå på høsten

Da kan det kanskje være like greit å sove i bilen?

Camping-modus

Det er få personbiler som egner seg til soving i bilen, men Tesla har noen finurlige innstillinger som det kan være verdt å sjekke ut.

De har lenge hatt Dog-mode, som sørger for at klimaanlegget holder bilen i ønsket temperatur. Den funksjonen funker også dersom du skulle ønske å sove i bilen, men Camp mode tar det hele et skritt lenger.

Camp mode gir deg den samme muligheten med renset luft, lukkede vinduer og låste dører, mens du har det komfortabelt inni bilen med et koselig bilde av en teltleir og bål, mens regnet trommer på glasstaket.

Her har du både Netflix, Spotify og flere spill. Til og med egen virtuell peis med knitrende lyd i høyttalerne før du legger deg.

Skreddersydd sengeløsning

Du kan fint klippe til en egen madrass og legge på ditt eget sengetøy, eller du kan kjøpe skreddersydde løsninger som for eksempel dette fra Dream, som du kan se nærmere hvordan fungerer i videoen.

De lager sett for flere typer biler, også Model S og X.

Kofferten inneholder madrass, en stillbar ryggstøtte, dyne, puter, pute- og dynetrekk samt et stretchlaken.

Reis opp stolryggene i forsetet, legg ned bakseteryggene. Legg hattehylla under gulvet i bagasjerommet, legg ut madrassen, juster støtten. Legg på laken, puter og dyne.

Dette mener vi

Heeeelt optimalt er ikke opplevelsen. Bagasjerommet er litt lavere enn seteryggene og støtta må settes tilsvarende høyt. Man blir liggende litt i oppoverbakke, med mindre du setter bilen i en tilsvarende nedoverbakke.

Settet fra Dreams er dessuten ikke helt gratis. Det koster 10 000 kroner. Den største fordelen er at det er en relativt kompakt løsning som kan legges i garasjen uten å tenke noe mer på den når den ikke er i bruk.

Alternativt kan du kjøpe en tynn madrass, rulle den sammen med sengetøyet inni og slenge et tynt tau rundt når du er på tur. Det tar omtrent samme plass.

God tur og god natt. PS: Husk å ta med sovemaske. Det blir fort litt mye lysinnslipp med vinduer på alle kanter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer