Seks nye elbil-stjerner

Gled deg til disse

De neste månedene ruller et tosifret antall nye elbiler ut på norske veier. Her er de seks vi gleder oss aller mest til.

MYE UTSTYR – LANG REKKEVIDDE: Lengre rekkevidde, raskere lading og mer avansert utstyr er noe som kjennetegner de nye elbilene som kommer til Norge de neste månedene. Nye VW ID.7 (bildet) skal for eksempel kunne kjøre 70 mil på en lading. Foto: VW
MYE UTSTYR – LANG REKKEVIDDE: Lengre rekkevidde, raskere lading og mer avansert utstyr er noe som kjennetegner de nye elbilene som kommer til Norge de neste månedene. Nye VW ID.7 (bildet) skal for eksempel kunne kjøre 70 mil på en lading. Foto: VW Vis mer
Publisert

Lengre rekkevidde er det aller viktigste når nye elbiler skal kjempe om norske bilkjøperes gunst. Stort sett alle bilene som kommer i høst øker rekkevidda betydelig. Likevel er det de største og dyreste som fortsatt får de største batteriene og den lengste rekkevidda.

Forklaringen er at batteriene er dyre og at det bør være lang avstand mellom hjulakslene for å få plass til et stort batteri.

Nye VW ID.7, som er på turne i Norge denne uka, kommer med et batteri som skal gi en rekkevidde på 70 mil. Volvos EX90, som kommer ved årsskiftet, får et batteri på 111 kWt, som gir den store SUV-en en rekkevidde på rundt 60 mil.

Ser i mørke

Men også på utstyrsfronten skjer det spennende ting. Når andre generasjon Hyundai Kona Electric kommer til Norge, har den toveis lading med mulighet til å lade en elsykkel eller gi lys i ei strømløs hytte.

Den samme løsninga har nye Volvo EX90.

Volvo har også ny LIDAR-teknologi, som gjør at bilen kan «se» i mørke og oppdage og varsle om fotgjengere eller syklister 250 meter framme på veien.

Alle med tilhenger

VW ID.7 kommer med såkalt «Plug&Charge»-teknologi, noe Tesla allerede har hatt en stund. Når du kopler til ladekabelen skjer autentisering, lading og betaling automatisk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.