Test: Xpeng P7 Performance

Gled deg til «Kina-invasjon»

Eneste i Europa - råtøff kineser med en touch av luksus.

FULLVERDIG: Xpeng P7 er en direkte konkurrent til Tesla Model 3 og Polestar 2. Begge er storselgere i markedet. Etter vår lille prøvetur, mener vi absolutt du bør sjekke ut denne før du bestemmer deg. Video: Rune M. Nesheim Vis mer
Publisert

Hørt om det kinesiske bilmerke Xpeng? Det startet med at en grunder solgte tekno-firmaet sitt til Alibaba Group for en rekordstor sum penger.

De investerte han i Xpeng. Firmaet ble startet opp i 2014 og i mellomtiden har de jobbet i det stille med å utvikle biler. Det har til nå resultert i modellene G3, som kommer til Norge allerede i år, og P7 som vi forventer til neste år.

Jeg sitter bak rattet i den eneste som finnes i Europa. Og jeg må innrømme, jeg er litt imponert.

Stemmen bak rattet maser litt skarpt på kinesisk og vi må opp med appen Google oversetter på mobilen å sveipe over skjermen for å skjønne hva som står på skjermen. Modellen er ikke tilpasset Europa, men vi får en god pekepinn på hva dette er.

Hva er det?

Dette er en direkte konkurrent til Tesla Model 3 Long Range og Polestar 2. Størrelsesmessig er den litt lenger og litt lavere, men innvendig plass kan sammenlignes. Det er en sedan.

I Kina fås den med bakhjulstrekk i to versjoner, RWD long Range og RWD Super-Long Range, samt en Performance-versjon med firehjulsdrift.

Så vidt vi vet ennå, kommer kun toppmodellen Performance til Norge, med alt tenkelig utstyr. Vi elsker jo firehjulsdrift.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer