Navnebytte

Glem Skoda Vision iV

En av de mest spennende bilnyhetene i år bytter navn.

SKIFTER NAVN: Mange nordmenn venter på Skodas første elektriske SUV. Nå har den fått nytt navn. Foto: Rune Korsvoll
SKIFTER NAVN: Mange nordmenn venter på Skodas første elektriske SUV. Nå har den fått nytt navn. Foto: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En av de mest spennende nyhetene i det norske elbilmarkedet i 2020, er den nye elektriske SUV-en fra Skoda som har gått under navnet Vision iV.

Dette er bil som treffer norske kjøpere midt i hjertet. Den er 4,66 meter lang, har god bagasjeplass, mulighet for hengerfeste og et batteri som gir en rekkevidde opp mot 500 kilometer.

Bilen vil komme i to utgaver, en kupé-aktig SUV og en mer tradisjonell SUV med større bagasjerom.

Får nytt navn

Når den er på gata, er det ingen visjon lenger, så modellen som kommer på gata får navnet Enyaq.

Den bryter da med den forholdsvis nye tradisjonen hos Skoda, der alle SUV-ene har begynt med bokstaven K: Kodiaq, Karoq, og Kamiq)

Men den slutter med bokstaven Q, som etter Skodas navnestrategi skal kjennetegne at bilen er i SUV-segmentet, uten at den nødvendigvis trenger å være firehjulstrukket av den grunn.

E for elektrisk

Med E som første bokstav, refererer Skoda til den fullelektriske drivlinjen. Navnet skal være inspirert fra det irske navnet Enya, som betyr kilde til liv.

Kodiaq, Karoq og Kamiq har derimot vært inspirert av språket som brukes av inuittene nord i Canada.

Levering til kunder starter etter sommeren 2020, og du kan velge forhjulstrekk eller firehjulstrekk. Prisen er ennå ikke offentliggjort, men vi tipper den blir rundt 450.000 kroner. Skoda har imidlertid startet salget.

Følg med de nærmeste dagene. Den nye Enyaq testes av oss i morgen, 13. februar.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer