Glem Tomahawk

Konseptbiler som aldri blir noe av er ikke alltid så spennende, men ledelsen i Chrysler sier supersportsbilen ME Four-Twelve er mer som en prototyp å regne og at den skal være klar for testing på vei før sommeren.

Publisert
Sist oppdatert

DaimlerChrysler kan for tiden ikke beskyldes for å være sløve med hensyn til supersportsbiler. Mercedes-Benz lanserte i høst SLR McLaren, og nye Chrysler ME Four-Twelve skal ha ytelser som banker denne ettertrykkelig.

AMG-utviklet

Den 6-liters V12-motoren med fire turboer er utviklet av AMG. 142 hestekrefter per liter slagvolum er imponerende, og de 850 hestekreftene merkes sikkert godt i bilen som kun veier 1.310 kilo. Toppeffekten dukker opp ved lave 5.750 o/min, og dreiemomentet er voldsomme 1.150 Newtonmeter fra 2.500 o/min. I regnemaskinen til ingeniørene skal bilen være god for 0-60 mph på 2,9 sekunder, og ha en toppfart på 400 km/t.

Dobbelkløtsj

Ricardo har utviklet en dobbeltkløtsj som sørger for at girskiftene går unna på 200 millisekunder. Fordelene med dobbelkløtsj er at girene kan legges klare i påvente av girskift, det vil si at øvelsen frikopling-innkopling blir redusert til en enkelt omkopling. Volkswagen er så vidt vi vet eneste produsent som leverer dette systemet i vanlige produksjonsbiler.

Sportsluksus

Selv om setene ikke minner mye om sofaen hjemme er det relativt mye komfortutstyr de har fått inn i supersportsbilen. Klimaanlegg er på plass, det samme er et stort musikkanlegg. Interiøret skal i tilegg være såpass fleksibelt at det skal være mulig både for korte og lange personer å kjøre bilen effektivt. I tillegg er passasjerplassen utstyrt med justerbar fotstøtte slik at det blir mulig for sidemannen å motvirke det bilen og føreren finner på.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer