Glemmer å sjekke lufttrykket etter dekkskift

Lavt lufttrykk sliter mer på dekkene dine og kan i verste fall utgjøre en livsfare. Her er det du må passe på!

VÆR NØYE: Pass på at dekkene holder samme temperatur som uteomgivelsene når du fyller. Det betyr at de skal være kalde. Hvis ikke blir målingen misvisende.  Foto: JENS SØLVBERG/SCANPIX
VÆR NØYE: Pass på at dekkene holder samme temperatur som uteomgivelsene når du fyller. Det betyr at de skal være kalde. Hvis ikke blir målingen misvisende. Foto: JENS SØLVBERG/SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det holder ikke å sjekke lufttrykket bare en gang etter at sommerdekkene er satt på. Sjåføren bør sjekke trykket og justere det underveis i sesongen.

Dekkprodusenten Bridgestone har tidligere utført dekktester på 38.000 personbiler i ni land. Da viste det seg at hele sju av ti biler hadde for lavt lufttrykk i dekkene. Produsenten konkluderte også med at én av 14 kjører med så lavt trykk at de utgjør en fare for seg selv og andre på veien.

MINIKURS: Alt du trenger å vite om lufttrykk

Ikke nok å sjekke når du skifter

Flere dekkeksperter råder deg til å sjekke en gang i måneden, mens NAF anbefaler å sjekke hver gang du fyller drivstoff. Gjør det så ofte som mulig, råder DinSides motoreksperter.

LES OGSÅ: Her er årets beste sommerdekk

En undersøkelse Goodyear gjennomførte blant 5.600 europeiske bilister, viste at en av tre tvilte på at de har tenkt å sjekke lufttrykket.

I ferier er det spesielt viktig å justere trykket. En bil lastet med kofferter, hunder og sykler må ha høyere trykk i dekkene enn ved ordinær «matpakkekjøring».

Anbefalt dekktrykk finner du i bilens instruksjonsbok. Ved tung last skal trykket økes - gjerne med 0,2 bar.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer