Glemt den i år også?

Her er påminnelsen du kanskje trenger.

GJELDER DEG OGSÅ: Elbileiere må også betale årsavgift, men den er kun på 400 kroner. Betaler du for sent, koster det 50 kroner i tilleggsavgift. Foto: Karoline Brubæk
GJELDER DEG OGSÅ: Elbileiere må også betale årsavgift, men den er kun på 400 kroner. Betaler du for sent, koster det 50 kroner i tilleggsavgift. Foto: Karoline Brubæk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Siste frist for betaling av årsavgiften er i dag. I 2010 betalte 68.687 kjøretøyeiere for sent, og ble ilagt et tilleggsgebyr.

Finn ut mer om bilen din

Forrige uke fortalte Dag H. Ramsjø, kontorsjef ved Tollregion Oslo og Akershus, at det vanligste spørsmålet Tollvesenet får når fristen for å betale årsavgiften nærmer seg, er om det finnes mulighet for betalingsutsettelse.

Her er svaret nei. Og ikke nok med det - betaler du for sent, må du betale en tilleggsavgift som utgjør en relativt stor sum satt opp mot hva årsavgiften koster; Eier du personbil koster det hele 250 kroner å være for sen. Eier du eksempelvis moped, elbil eller traktor er tilleggsavgiften langt mindre - 50 kroner.

Her er papirene du ikke må oppbevare i bilen

Slipper ikke unna

Så lenge du har stått som eier av bil etter nyttår, slipper du ikke unna årsavgiften - med få unntak:

  • Vraket du bilen innen betalingsfristen, på godkjent bilopphuggeri, slipper du å betale.
  • Rekker du ikke denne fristen, kan du slippe med halv avgift om bilen vrakes innen 30. juni. Men da får du refusjon, og må altså likevel betale hele avgiften nå.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer