Bilen totalvrak

Glemte håndbrekket med barnet i bilen

Bilføreren parkerte med motoren i gang og glemte håndbrekket. I baksetet satt barnet. Bilen begynte å rulle og stoppet ikke før den var totalskadet.

TOTALVRAK: Føreren glemte håndbrekket og satte ikke bilen i gir da han skulle en rask tur inn i butikken. Bilen begynte å rulle og ble totalvrak. Foto: Gjensidige
TOTALVRAK: Føreren glemte håndbrekket og satte ikke bilen i gir da han skulle en rask tur inn i butikken. Bilen begynte å rulle og ble totalvrak. Foto: Gjensidige Vis mer
Publisert

Dette er bare ett av tilfellene som skadebehandlerne i Gjensidige forsikring har fått i det siste der bilføreren har glemt å sette på håndbrekket på bilen.

Resultatet er at bilen starter en vill ferd uten føreren. I tilfellet over gikk det heldigvis bra med barnet i baksetet, men skadene på bilen ble taksert til 250 000 kroner. Den ble kondemnert.

Dette er ikke et enkeltstående tilfelle. Årlig ruller tusenvis av parkerte biler av gårde på egen hånd og skaper farlige situasjoner for andre trafikanter. I tillegg oppstår det materielle skader for mange millioner kroner.

«Jeg skulle bare ...»

Beregninger Gjensidige har gjort, viser at forsikringsbransjen mottar nærmere 2000 skademeldinger i året der bilfører har glemt håndbrekket eller glemt å sette bilen i gir ved parkering.

Bare Gjensidige mottar rundt ti skademeldinger i uka etter slike uhell. I tillegg kommer alle «nesten-tilfellene», der bilen blir stoppet før det gikk galt.

Typiske unnskyldninger i skademeldingene er «jeg skulle bare en liten tur inn på butikken», eller «parkerte bilen for å løpe inn å hente i barnehagen før den stengte», eller «jeg traff noen kjente mens jeg parkerte utenfor kjøpesenteret og glemte å dra på håndbrekket og sette bilen i gir».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer