Glimrende tilbehør til Range Rover Evoque

Ekstrautstyret til Evoque koster blod, men virker så bra at det nesten er verdt det.

På den 8-tommer store skjermen virker GPS-en  godt, men det er Dual View-funksjonen som får fram smilet hos oss. Foto: Øyvind Paulsen
På den 8-tommer store skjermen virker GPS-en godt, men det er Dual View-funksjonen som får fram smilet hos oss. Foto: Øyvind Paulsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De fleste nye biler i den øvre prisklassen er i dag proppet med nyttige og unyttige finesser og funksjoner, enten som standard eller som valgfritt tilbehør du må betale ekstra for.

Personlig liker jeg ha mest mulig integrert i bilen, og at det blir levert som standardutstyr: En ting er at det er enklere å forholde seg til fastmontert utstyr i stedet for ha eksternt tilbehør liggende og slenge, men det gjør det i tillegg langt enklere å sammenligne konkurrerende merker før du bestemmer deg.

For deg som synes at slikt utstyr er unødvendig, kan det likevel være en fordel:

Grunnprisen på bilen blir nemlig langt lavere når du slipper å betale for utstyr du ikke vil ha. Dette er også forklaringen på at du nå får kjøpt nye Range Rover Evoque fra 449.000 kroner.

Det store spørsmålet er selvsagt hva du går glipp av hvis du velger en nesten ribbet standardversjon, og vi har derfor plukket fram tre godbiter fra nevnte bil, som imponerte oss kraftig når vi kjørte 2WD og 4WD-versjonen i Alpene.

En skjerm: Dobbelt bilde!

For den integrerte GPS-en med 8-tommers trykkfølsom skjerm, kalt HDD Premium, krever Land Rover ikke mindre enn 21.700 kroner. Da får du riktignok med en CD/DVD-veksler for 10 plater, men billig er det ikke.

Men har du sagt A, får du også si B, og betale 8.100 kroner ekstra. Da får du nemlig med den glimrende Dual View-funksjonen, samt et sett trådløse hodetelefoner av god kvalitet.

Og dette er like enkelt som det er genialt: Med denne funksjonen påslått vil du som kjører bilen se hele GPS-kartet i skjermen. Det unike er imidlertid at forsete-passasjeren fra sin sitteposisjon samtidig kan se på video eller TV. Og det er selvsagt her de trådløse hodetelefonene kommer inn i bildet: Når passasjeren ser på film skal ikke du som fører forstyrres.

Nok prat, se hvor elegant dette fungerer i praksis:

Kameraovervåkning?

Har du første blitt vant til å kjøre en bil med ryggekamera, er det vanskelig å klare seg uten. Men et vanlig ryggekamera har tydeligvis ikke vært nok for Range Rover.

De lar deg nemlig veksle mellom fem ulike kameraer slik at du skal få full oversikt over hva som befinner seg rundt bilen enten du parkerer, skal ut i et uoversiktelig kryss, eller prøver deg på offroad-kjøring.

Se videoen for detaljer:

Meridian Audio system

Det desiderte toppvalget når det gjelder lyd i Evoque er audio-systemet fra Meridian, som inkluderer en 15 kanalers forsterker og fordeler lyden til 16 høyttalere og subwooferen.

I følge Meridian har målet vært å gi presis og forvrengningsfri lyd. Heldigvis blir det ikke kjedelig av den grunn, og her er det både mellomtone og bass så det holder. På papiret er systemet oppgitt til 850 watt. Det er riktignok et tall du ikke trenger å henge deg så mye opp i: Vår konklusjonen er nemlig at det spiller mer enn høyt nok, og det uten å forvrenge.


Går du for denne pakken bør du imidlertid glemme dine offline-spillelister fra Spotify eller WiMP, her er det bare å fylle mobilen din med ukomprimert musikk og la det stå til.

Anlegget spiler selvsagt både CD/DVD (pluss CD/DVD-rom med MP3), og har USB-inngang. Vi brukte for eksempel vår iPhone 4, og da får du som forventet all musikkinformasjon rett i displayet.

Til prisen på 15.100 synes vi likevel det er rart at ikke DAB-modul er med. Den må du typisk nok betale nye 3.400 kroner for - og det er en uting i dag.

Les mer: Range Rover Evoque 2WD + 4WD i Alpene

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer