Glimt av Golf-SUV

Det kommer en Golf SUV, men kanskje ikke før til neste år. I mellomtiden holder Volkswagen interessen oppe med konseptbiler som Concept A.

Publisert
Sist oppdatert

Concept A inneholder mye av det som vil bli en Golf SUV, og i seg selv er også bilen spennende fordi den viser en retning som flere store produsenter snuser på. Miksen av kupé og SUV kan være en ny nisje, og kanskje Volkswagen sender denne ut på markedet først for på den måten å ta igjen noe av forspranget andre produsenter har fått når det gjelder de små SUVene.

Kommer som regel godt

Ett godt eksempel på at det ikke er nødvendig å være først er den suksessrike fleksibilen Touran. Selv om bilen kom lovlig sent i forhold til markedet har den spist markedsandeler, og på kort tid tatt igjen konkurrentenes forsprang. Det samme kan bli tilfelle også for Golf SUVen, selv om storebror Touareg, også den sent ankommet, har slitt litt med å etablere seg.

Ikke terrengbil

Concept A, som den vil fremstå på Geneve-utstillingen, er ikke en terrengbil, men en sportslig kompaktklassebil med god bakkeklaring og firehjulsdrift. Det har vist seg at kundene ikke legger vekt på terrengegenskaper i denne klassen, og biler som Toyota Rav4 og Honda CR-V er klart innstilt for best mulig egenskaper på asfalt. Det samme vil nok gjelde også for Golf-SUVen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer